Τοπικά

Με τον Πρωθυπουργό η Ζ. Μακρή στην Κρήτη

Τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνοδεύει, ως μέλος του κυβερνητικού κλιμακίου, η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή στην μονοήμερη επίσκεψή του στην Κρήτη.

Στη μία το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός και το κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκαν στο Δημαρχείο Ηρακλείου, όπου ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε ομιλία στην εκδήλωση παρουσίασης του Αναπτυξιακού Προγράμματος Κρήτης «480+ έργα για την Κρήτη του 2030», ένα περιφερειακό σχέδιο που κινείται σε τέσσερις άξονες – σύγχρονα δίκτυα και υποδομές, αγροτική παραγωγή και πράσινη ανάπτυξη, επένδυση και αξία στην περιοχή, δίπλα σε κάθε πολίτη και ποιότητα ζωής- με την υφυπουργό Παιδείας να παρουσιάζει το έργο της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας, που περιλαμβάνεται στην τέταρτη θεματική.

Η κα Μακρή ξεκίνησε την αναλυτική παρουσίασή της με αναφορά στους 2689 διορισμούς εκπαιδευτικών στην Κρήτη την τελευταία τριετία, εκ των οποίων 426 στην Ειδική Αγωγή για να συνεχίσει με τα 4 Νέα Πρότυπα & Πειραματικά Σχολεία την τελευταία διετία, τα 2 νέα Πρότυπα ΕΠΑΛ το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης Λασιθίου και το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Ακρωτηρίου Χανίων, τις 109 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τις 7 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν ενταχθεί στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τμήματα Υποδοχής για το 2022-23, με σχετικές αποφάσεις που φέρουν την υπογραφή της υφυπουργού και, τέλος, την τοποθέτηση Συμβούλων Εκπαίδευσης στις αρχές Φεβρουαρίου 2023 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Η υφυπουργός Παιδείας συνέχισε με τις εμβληματικές επενδύσεις σε υλικοτεχνικό, κτιριακό και ανθρώπινο κεφάλαιο στην Κρήτη και, συγκεκριμένα, παρέθεσε στοιχεία που αφορούσαν στις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, στις επιδοτήσεις για την πρακτική άσκηση καταρτιζόμενων ΙΕΚ, την επαγγελματική κατάρτιση σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ αρμοδιότητας ΥΠΑΙΘ, το Πρόγραμμα μαθητείας σπουδαστών ΙΕΚ και μαθητών, στις υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους, στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, στη Μαθητεία ΕΠΑΛ και ΙΕΚ & Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Η κα Μακρή παρουσίασε και την ειδική μέριμνα που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας με ρυθμίσεις – μέτρα υπέρ των πληγέντων από πλημμύρες, φυσικές καταστροφές, στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων ΥΠΑΙΘ, με προσαύξηση κατά ποσοστό 25% του συνόλου των μορίων που έλαβαν τα τέκνα των θανόντων εξαιτίας των πλημμυρών του Φεβρουαρίου 2019, κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, για τα σχολικά έτη 2018-2019 και 2019-2020, με καθορισμό ειδικού ποσοστού πληγέντων από φυσικές καταστροφές (Δήμος Πλατανιά Χανίων) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, με καθορισμό ειδικού ποσοστού πληγέντων από φυσικές καταστροφές (Δήμοι Καντάνου- Σελίνου και Κισσάμου) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με καθορισμό ειδικού ποσοστού πληγέντων από φυσικές καταστροφές (Δήμοι Μινώα-Πεδιάδας, Αρχανών-Αστερουσίων και Ανωγείων και Κοινότητα Τζερμιάδων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Παράλληλα με το επίσημο πρόγραμμα του Πρωθυπουργού, η υφυπουργός Παιδείας μετέβη στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου συνομίλησε με τους διευθυντές κ. Μπελαδάκη και κ. Καραγιαννίδη, αντίστοιχα, καθώς και με τα στελέχη εκπαίδευσης, ενημερώθηκε για θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα και ενθάρρυνε την τροφοδότηση της επικοινωνίας σε τακτική βάση.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε στην Κρήτη κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Πλακιωτάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά, τον αν. υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, την αν. υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πετσα, τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο, τους υφυπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά και Νίκο Ταγαρά, τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, τον υφυπουργό αρμόδιο για τις υποδομές Γιώργο Καραγιάννη, τον υφυπουργό Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη, ενώ παρέστησαν, επίσης, ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης, ο βουλευτής Ρεθύμνης της ΝΔ Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το