Κατηγορίες: Ελλάδα

Με τον κουκουλονόμο οι διώξεις στους συλληφθέντες των επεισοδίων

Κατηγορίες με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για δράστες με καλυμμένα πρόσωπα απήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος εννέα ατόμων, που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Οι εννέα κατηγορούμενοι, έξι ενήλικες και τρεις ανήλικοι, βαρύνονται κατά περίπτωση με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστες με καλυμμένα πρόσωπα, έκρηξης, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών βομβών, εμπρησμός, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά κατ’ εξακολούθηση και αντίσταση κατά της Αρχής.

Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν σε ανακριτή.

Την ίδια ώρα η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου γνωστοποίησε ότι σβήστηκαν τα συνθήματα που είχαν γραφτεί στα περιμετρικά τοιχώματα του Κοινοβουλίου.

Την μέριμνα για τον καθαρισμό της περιβόλου, ανέλαβε η Βουλή, παρότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, τόνισε η κα Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως τα συνθήματα αναγράφηκαν «ακριβώς την ώρα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων την ημέρα κατά την οποία παραχωρούνταν η συνέντευξη Τύπου για την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους».

«Αυτά τα συνθήματα έχουν ήδη καθαριστεί. Ενδιαφέρθηκε η Βουλή για τον καθαρισμό τους, μολονότι το συγκεκριμένο πεδίο υπάγεται σε αρμοδιότητα άλλων. Επομένως, εκείνοι που επιμένουν να τροφοδοτούν ή να ανατροφοδοτούν μία συζήτηση, η οποία έχει αυτοτελώς χαρακτήρα προβοκάτσιας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους και αυτό. Και φαντάζομαι ότι τα ΜΜΕ που ενδιαφέρθηκαν να βάλουν ως κεντρική είδηση ότι αναγράφηκαν συνθήματα θα ενημερώσουν ότι τα συνθήματα έχουν σβηστεί», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής.

Κόντρα στη Βουλή για τα επεισόδια
Τα χθεσινά έκτροπα βρέθηκαν στο επίκεντρο διαξιφισμών και εντός κοινοβουλίου.
«Τα γεγονότα που συνέβησαν μάς προβληματίζουν. Δεν έχουν όμως σχέση με το εύρος και το βάθος των γεγονότων που γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια ανάσα στο κόσμο που ζει τώρα σε ένα πλαίσιο πιο δημοκρατικό και προοδευτικό, με πλήρη έλεγχο, και σε συνεννόηση με την ηγεσία της αστυνομίας», απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών για να καταλήξει λέγοντας:
«Υπάρχει πίεση στην κυβέρνηση από ορισμένες πλευρές και χώρους καθόλου μειοψηφική, να ανταποκριθούμε. Εδώ είμαστε για να τα συζητάμε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Βούτσης

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της, ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλόγισε στην κυβέρνηση «πρωτοφανή προχειρότητα σε ζητήματα που απαιτούν σοβαρή μελέτη».

Παράλληλα, ζήτησε άμεση ενημέρωση της επιτροπής από τους αρμόδιους υπουργούς για το πώς αντιλαμβάνονται την τήρηση της τάξης απέναντι στα φαινόμενα έξαρσης και βίας των τελευταίων ημερών.

Από την πλευρά της, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου κατηγόρησε τον κ. Κικίλια ότι «προπαγανδίζει την τρομολαγνεία».

«Κανένας νόμος δεν θα φέρει πίσω τους δικούς μας ανθρώπους. Ευελπιστούμε ότι την ύστατη στιγμή ο υπουργός Δικαιοσύνης θα πάψει να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες. Δεν έρχεται πίσω ο Κώστας Μπακογιάννης»απάντησε ο κ. Κικίλιας.

«Το μόνο που κάνει η ΝΔ είναι focus στην τρομολαγνεία», σχολίασε η κ.Κατριβάνου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τετραπλό “χτύπημα” από τον Αστέρα Ριζομύλου

Από τον Αστέρα Ριζομύλου ανακοινώθηκε ότι επέστρεψαν στην ομάδα δύο ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα ο επιθετικός…

25 Ιανουαρίου 2024

Στην Αγία Άννα Κουφογεώργος και Γεωργιτζίκης

Η Αγία Άννα συνεχίζει να ενισχύεται στην προσπάθεια που κάνει για τον φετινό τίτλο στην…

25 Ιανουαρίου 2024

Υδρα: Βρέθηκε πτώμα σε προχωρημένη σήψη και χωρίς ρούχα

Συναγερμός σήμανε στην Υδρα όταν εντοπίστηκε ένα πτώμα άνδρα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων σε προχωρημένη…

25 Ιανουαρίου 2024

Ο Δραγούσης διαιτητής στο Καμπανιακός-Νίκη

Διαιτητής της αναμέτρησης Καμπανιακός-Νίκη ορίστηκε ο Αθανάσιος Δραγούσης της ΕΠΣ Κιλκίς με βοηθούς τους Ελευθέριο…

25 Ιανουαρίου 2024

Χαλκίδα: «Συνευρέθηκα ερωτικά με το θύμα» κατέθεσε η 38χρονη – Το τηλεφώνημα που την κλόνισε

Για την αιτία που την ώθησε να σκοτώσει τον 42χρονο μίλησε στην κατάθεσή της η…

25 Ιανουαρίου 2024

Δημοσκόπηση: Φθορά της κυβέρνησης – «Κόκκινες κάρτες» για ακρίβεια, εγκληματικότητα, δικαιώματα

Για πρώτη φορά καταγράφεται απτή φθορά της κυβέρνησης στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το…

25 Ιανουαρίου 2024