Τοπικά

Mε τον δήμαρχο Αλοννήσου συναντήθηκε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Συνάντηση πραγματοποίησε η τέως υφυπουργός και στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μαρίνα Χρυσοβελώνη με τον Δήμαρχο Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος μετέφερε στην κ. Χρυσοβελώνη τις ανάγκες του Δήμου για την κάλυψη θέσεων τόσο στην τεχνική υπηρεσία, όπου υπάρχει αναγκαιότητα πρόσληψης ενός πολιτικού μηχανικού, ενός τοπογράφου και ενός μηχανολόγου μηχανικού, όσο και στο ΚΕΠ και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Οι θέσεις αυτές είχαν εγκριθεί αρχικά από την προηγούμενη Κυβέρνηση όπου η κ. Χρυσοβελώνη ήταν υφυπουργός Εσωτερικών αλλά δυστυχώς δεν προχώρησε η υλοποίησή τους από τότε.
Παρόμοια προβλήματα υποστελέχωσης υπάρχουν τόσο στο Αγροτικό Ιατρείο όπου η αναγκαιότητα πρόσληψης μόνιμου ιατρού είναι κάτι παραπάνω από σημαντική όσο και η πρόσληψη μόνιμου διανομέα στο Ταχυδρομείο του νησιού.
Άκρως απαραίτητη κρίνεται επίσης η ενίσχυση του Αστυνομικού Σταθμού της περιοχής όπου το επιπλέον προσωπικό θα συμβάλλει όχι μόνο στην ασφάλεια των κατοίκων της Αλοννήσου, αλλά και των φίλων – επισκεπτών της, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οι αφίξεις των τουριστών έχουν αρχίσει.
Τέλος η κ. Χρυσοβελώνη από την πλευρά της συνεχάρη τον κ. Βαφίνη για την συμβολή του στην υλοποίηση του έργου του πρώτου υποβρύχιου μουσείου της Ελλάδας που άνοιξε τις υποθαλάσσιες πύλες του στα ανοιχτά της Αλοννήσου και έγινε ο αρχαιότερος επισκέψιμος ενάλιος αρχαιολογικός χώρος. Τόνισε επίσης ότι νιώθει ιδιαίτερα ικανοποιημένη διότι πρόκειται για ένα έργο που κατοχυρώθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος διασυνοριακής συνεργασίας BLUEMED, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλοννήσου.


Η κ. Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Βαφίνη καθώς και τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης κ. Χρήστο Φλωρούς για την υποδοχή και συνεργασία που είχαν και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το