Τοπικά

Με τον Χρ. Τριαντόπουλο συναντήθηκαν οι αλιείς του Βόλου για τα προβλήματα του κλάδου

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Αλιευτικός Σύλλογος Βόλου όπου συζητήθηκαν οικονομικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της παράκτιας αλιείας διαχρονικά.
Το τέλος επιτηδεύματος άνοιξε την ατζέντα της συζήτησης επισημαίνοντας την αδικία που υφίστανται οι μισές αλιευτικές επιχειρήσεις, μη αναγνώρισης τον 5 ετών από την ημερομηνία έναρξης των λογιστικών τους βιβλίων, η οποία έχει οριστεί στις 01/01/15 ενώ με συνεχόμενα ερωτήματα προς την ΑΑΔΕ δεν έχουμε λάβει μια ουσιαστική απάντηση τόσο εμείς όσο και βουλευτές στο συγκεκριμένο ερώτημα.
Επίσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα βιβλία ατέλειας τα οποία λήγουν κάθε χρόνο στις 30/06 και χρήζουν θεώρησης, ζητώντας ως απαιτούμενο να έχει κατατεθεί η φορολογική δήλωση της επιχείρησης. Επισημάνθηκε η κωλυσιεργία του συστήματος και οι παρατάσεις που δίνονται κάθε χρόνο στις δηλώσεις με αποτέλεσμα το αλιευτικό να μην μπορεί να προμηθευτεί καύσιμα με ότι συνεπάγεται αυτό για την αλιευτική δραστηριότητα!

Η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν επίσης ένα θέμα που συζητήθηκε και αναλύθηκε από πλευράς του Γενικού Γραμματέα, που προέτρεψε τους αλιείς να κάνουν χρήση του μέτρου αυτού όσοι το επιθυμούν για τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους που έχει για την ενίσχυση της επιχείρησης λόγο covid19.
“Του τονίσαμε ότι επ’αυτού δεν υπήρχε ενημέρωση στους αλιείς και κανένας δεν γνώριζε ότι μπορούσαμε να ενταχθούμε και θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ώστε όσοι το επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με το λογιστή τους και να ενημερωθούν!
Συζητήθηκαν και άλλα χρονίζοντα προβλήματα και μας διαβεβαίωσε ότι θα σταθεί και θα βοηθήσει για την επίλυση τους!
Τέλος τον ευχαριστήσαμε για τις ενέργειες που έκανε το προηγούμενο διάστημα και την ένταξη μας στην έκτακτη ενίσχυση τον 800€ που λόγο λάθους του Οικονομικών δεν μας συμπεριέλαβαν ενώ ήμασταν πληττόμενος κλάδος.
Ο ίδιος μας ευχαρίστησε για την συνάντηση και μας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του, ώστε τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της παράκτιας αλιείας να μπορέσουν να λυθούν”αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Αλιευτικός Σύλλογος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το