Αθλητισμός

Με τον «αέρα» του φαβορί η Νίκη υποδέχεται τον ΑΓΣ Ιωαννίνων -Με Αίολο εκτός ο Ολυμπιακός

Συνεχίζεται κανονικά σήμερα το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής μπάσκετ, όπου για τον 3ο όμιλο η Νίκη αγωνίζεται εντός και ο Ολυμπιακός εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχθούν στον ΑΓΣ Ιωαννίνων, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» παίζουν στα Τρίκαλα με τον ισχυρό Αίολο.

Νίκη-ΑΓΣ Ιωαννίνων
Άλλη μία επιτυχία θέλει να προσθέσει στο ενεργητικό της η Νίκη, η οποία στο κλειστό της Ν. Ιωνίας υποδέχεται τον ΑΓΣ Ιωαννίνων. Οι «κυανόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο στην υπόθεση νίκη, καθώς είναι σαφώς ανώτεροι από τον αντίπαλό τους και με την υποστήριξη και των φιλάθλων τους μπορούν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα, που θα τους διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου. Θυμίζουμε, πως η Νίκη έχει να επιδείξει οκτώ νίκες και μία ήττα στο φετινό πρωτάθλημα και με 17 βαθμούς φιγουράρει στην κορυφή του 3ου ομίλου, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τον Αίολο, με τους Τρικαλινούς πάντως, να έχουν κάνει το ρεπό τους.
Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων είναι από τις ομάδες που παλεύουν τα παιχνίδια και με τρεις νίκες σε πέντε ματς βρίσκεται στο μέσον του βαθμολογικού πίνακα. Την περασμένη αγωνιστική δεν έπαιξε, καθώς έκανε το ρεπό του
Ο προπονητής της Νίκης, Γιώργος Κοσμάτος, τόνισε στους παίκτες του πως θα πρέπει να είναι σοβαροί και πειθαρχημένοι στο παρκέ, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Οι «κυανόλευκοι» προέρχονται από μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 72-67 επί της Μελίκης, αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ, ενώ ήταν εξαιρετική η αμυντική τους λειτουργία.
Ο κόσμος της Νίκης αναμένεται και σήμερα να δώσει δυναμικό «παρών» στο κλειστό της Ν. Ιωνίας και να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών να φτάσουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα.
Η σύνθεση της Νίκης: Κώστας Σαριμπαλίδης, Άρης Βερτζάγιας, Γιάννης Αναγνωστίδης, Θωμάς Καραγεώργος, Χρήστος Σιμάκης, Γιάννης Καρπέτης, Σάκης Κουτίνας, Άλεξ Ακούνια, Λεωνίδας Κουτσούκης, Παναγιώτης Τσώλης, Ηλίας Σταυροθεόδωρος, Γεράσιμος Δελεντζές, Φώτης Τάσσος.

Αίολος-Ολυμπιακός Β.
Δύσκολο έργο έχει σήμερα ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αίολο τον οποίο αντιμετωπίζει στα Τρίκαλα στις 17.00. Ο σημερινός αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» είναι το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Β’ Εθνική και απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως έχει να επιδείξει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα. Έχει κερδίσει και τα οκτώ παιχνίδια που έχει δώσει, ενώ έχει κάνει και το ρεπό του.
Στόχος του Ολυμπιακού είναι να πραγματοποιήσει μια όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση και να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από σπουδαία εντός έδρας νίκη επί της Αναγέννησης Καρδίτσας με 84-70 και με 12 βαθμούς ισοβαθμούν στην 9η θέση με τους Ίκαρους Τρικάλων. Από την πλευρά του ο Αίολος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει και τους Τιτάνες στον Παλαμά με 68-87.

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε και ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιώργος Βλιώρας, δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, πέραν του Δημήτρη Καραμήτσου που έχει τεθεί εκτός και θα επανέλθει από τη νέα χρονιά. Αναφερόμενος στο σημερινό παιχνίδι αλλά και στα τελευταία θετικά για την ομάδα αποτελέσματα, ο προπονητής, κ. Βλιώρας επεσήμανε: «Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και οι συνεχόμενες νίκες στα τελευταία παιχνίδια έχουν συνεισφέρει στην κατακόρυφη άνοδο και της ψυχολογίας μας. Η ομάδα πια έχει αποκτήσει ρυθμό και ταυτότητα, κάτι που αντικατοπτρίζεται στις εμφανίσεις του προηγούμενου διαστήματος. Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Αίολο, γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουμε ίσως την καλύτερη ομάδα της κατηγορίας. Είναι ένα από τα παιχνίδια, στο οποίο σίγουρα δε θεωρούμαστε φαβορί, αλλά θα παλέψουμε αρχικά για την καλή εμφάνιση και από εκεί και πέρα, θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο».
Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας για το σημερινό παιχνίδι βρίσκονται οι εξής καλαθοσφαιριστές: Γιάννης Ευτυχίδης, Άγγελος Μπράμι, Γιάννης Χροναίος, Θεόδωρος Ίλτσογλου, Φάνης Αγγελοκωστόπουλος, Βασίλης Μπουσκολίτης, Γιώργος Μπεκρής, Βαγγέλης Γιαννίκος, Φώτης Μπουσκολίτης, Αλέξανδρος Μπούρας, Δημήτρης Μπόγδανος, Παναγιώτης Σπανόπουλος, Σταμάτης Σκαμάγκας και Αντώνης Μούμογλου.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στη Γ’ Εθνική μπάσκετ και στον 3ο όμιλο:
Αίολος Τρικ.-Ολυμπιακός
Φαίακας Κερ.-Τιτάνες Παλ.
Αναγέννηση Καρδ.-Αριδαία
Αετοί Βερ.-Ίκαροι Τρικ.
Αριστοτέλης Φλ.-Μελίκη
Νίκη-ΑΓΣ Ιωαννίνων
Ρεπό: ΣΚ Ιωάννινα

Ολυμπιακός(9η αγωνιστική)
1. Νίκη 8-1 17
2. Αίολος Τρικ. 8-0 16
3. ΣΚ Ιωάννινα 6-3 15
4. Μελίκη 5-3 13
5. Τιτάνες Παλ. 4-5 13
6. Αναγέννηση Καρδ. 4-4 12
7. ΑΓΣ Ιωαννίνων 3-5 11
8. Αετοί Βερ 5-3 13
9. Ίκαροι Τρικ. 4-4 12
10. Ολυμπιακός 4-4 12
11. Αριστοτέλης Φλ. 2-7 11
12. Αριδαία 1-7 9
13. Φαίακας Κερ. 0-8 8
* Ολυμπιακός, Αετοί, Αριδαία και Αναγέννηση, Ίκαροι., Αίολος, Μελίκη, Φαίακας και ΑΓΣ Ιωαννίνων έχουν κάνει ρεπό.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βαλτιμόρη: Επιπτώσεις και στο εμπόριο από την κατάρρευση της γέφυρας

Μεγαλώνει η ανησυχία στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού έπειτα από την πρόσκρουση του κοντέινερ φορτηγού πλοίου…

27 Μαρτίου 2024

Τέμπη: Τι αποκαλύπτει υπάλληλος που είχε πρόσβαση στο καταγραφικό του ΟΣΕ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα Τέμπη μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας…

27 Μαρτίου 2024

Aφρικανική σκόνη σκέπασε τη χώρα: Σαχάρα θυμίζουν Αθήνα και Κρήτη

Αυξημένη περιεκτικότητα σε αφρικανική σκόνη παρατηρείται στην ατμόσφαιρα των περισσότερων περιοχών της χώρας, την ώρα…

27 Μαρτίου 2024

Οι πιο εξωφρενικές θεωρίες συνωμοσίας: Aπό την Kate Middleton έως τον Paul McCartney

Αυτές οι εξωφρενικές ιστορίες εισάγουν την πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) στο πάνθεον…

27 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση Υπουργών για το έργο της Γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου

  Την άμεση παρέμβαση των Υφυπουργών Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρ. Τριαντόπουλου και Υποδομών…

27 Μαρτίου 2024

Νέα αρχή για τον τόπο μας: «Oι επιτυχίες των παιδιών μας, ελπίδα για το μέλλον!»

Την πολύ σημαντική επιτυχία των παιδιών του Λυκείου Τρικερίου που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό Μαθηματικής και…

27 Μαρτίου 2024