Τοπικά

Με το βιβλίο συντροφιά οι βουλευτές του Νομού – Τι έχουν επιλέξει να διαβάσουν στις διακοπές τους

Μυθιστορήματα, ιστορικά διηγήματα ή βιβλία με πολιτική χροιά; Οι προτιμήσεις των έξι βουλευτών της Μαγνησίας μπορεί να συμπίπτουν στην πολιτική, ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στο ίδιο κόμμα, διαφέρουν όμως στις επιλογές των βιβλίων. Στις διακοπές τους, εκτός ή εντός Βόλου και οι έξι είχαν παρέα τη δική τους προτίμηση και εξήγησαν, ποιος είναι ο λόγος που επέλεξαν τα συγκεκριμένα βιβλία.

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος επέλεξε το αστυνομικό θρίλερ του Jo Nesbo με τίτλο «Μάκβεθ». Όπως δήλωσε, το επέλεξε για να αποφορτιστεί από την ένταση των προηγούμενων ημερών. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βιβλίο με ωραία πλοκή και πραγματεύεται την παθογένεια μιας αποβιομηχανοποιημένης μεγαλούπολης όταν ένα deal για ναρκωτικά καταλήγει σε λουτρό αίματος, ενώ αναδεικνύεται πως ένα ταραγμένο μυαλό και διψασμένο για εξουσία μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα.

Η κ. Ζέττα Μακρή στις διακοπές της στη Σκιάθο και στη Σκόπελο διάβασε για τρίτη φορά το βιβλίο «Ιμαρέτ» του Γιάννη Καλπούζου.
«Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του. Πρόκειται για την ιστορία δύο παιδιών που ήταν φίλοι, ένας Τούρκος και ένας Έλληνας, όταν βρισκόταν υπό κατοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι ο Γ. Καλπούζος και η Αλκυόνη Παπαδάκη είναι οι αγαπημένοι της συγγραφείς.
Παράλληλα διαβάζει το βιβλίο του Γιάννη Μαρίνου, με αδημοσίευτα δικά του κείμενα από την επικοινωνία του με τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου και τον Φλωράκη.

Με την πολιτική και στις διακοπές ασχολείται ο κ. Θανάσης Λιούπης που βρίσκεται στον Βόλο και αυτή την περίοδο διαβάζει τον κανονισμό της Βουλής, τα νομοσχέδια και ό, τι αφορά τα κοινοβουλευτικά. «Ξεκίνησαν όλα πολύ γρήγορα και η δική μας δουλειά είναι να ενημερωθούμε καλά για όλα που πρόκειται να γίνουν. Νομοθετήθηκαν και πρέπει να εφαρμοστούν. Η κυβέρνηση ξεκίνησε πολύ γρήγορα να κάνει αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά» ανέφερε
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι, ο πρωθυπουργός έβαλε στους βουλευτές και κατ’ οίκον εργασία. Πρόκειται για ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν οι βουλευτές και αφορούν τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα του Νομού, τις επενδύσεις που πρέπει να ενεργοποιηθούν, τις ομάδες της κοινωνίας πρέπει να αναδειχθούν και ποιες πολιτικές πρέπει να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Στο Πηγάδι Πτελεού βρίσκεται για διακοπές ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Αυτή την περίοδο διαβάζει το βιβλίο « Ανίκητοι Ηττημένοι» του Γιάνη Βαρουφάκη ενώ ξεκίνησε την ανάγνωση το περασμένο Σάββατο. «Ήθελα να έχω εικόνα για το πώς βλέπει ένας πολιτικός αντίπαλος εκείνη την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνώ με τα περισσότερα που γράφει ο συγγραφέας. Βλέπω πράγματα που υποψιαζόμουν για τον ΣΥΡΙΖΑ και για την επιπολαιότητα με την οποία χειρίστηκαν καταστάσεις, την οποία αναγνωρίζει και ο συγγραφέας» σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας.

Στον Βόλο βρίσκεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που φέτος το καλοκαίρι επέλεξε να διαβάσει δοκίμια και ιστορικά μυθιστορήματα.
Το τελευταίο βιβλίο που διάβασε είναι του Howard Zinn «Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών».
«Είναι η ιστορία γραμμένη από την οπτική γωνία των αφανών. Είναι πολύ ωραίο βιβλίο» ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας ότι το καλοκαίρι διάβασε επίσης Antonio Gramsci.
«Τα βιβλία αυτά σε βοηθούν να αναπτύξεις την αρνητική σκέψη και να μπορείς να διαβάσεις τους πολιτικούς καθώς πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το να έχεις μια θεωρητική κατάρτιση βοηθάει να προσεγγίζεις πολιτικά ζητήματα του σήμερα».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου βρίσκεται στη Ζαγορά και μαζί της έχει το μυθιστόρημα της Μαρίας Μαυρικάκη «Περαστικά». Ανέφερε επίσης πως η Μαρία Μαυρικάκη έχει κάποια σχέση με την περιοχή μας και θα παρουσιαστεί και στον Βόλο το βιβλίο της. Παράλληλα διαβάζει το βιβλίο «Γκιακ» του Δημοσθένη Παπαμάρκου.
Μαζί της έφερε και βιβλία που της έχουν κάνει δώρο, ενώ, αν προλάβει, θα ξεκινήσει και κάποιο από τα βιβλία του Tom Robbins.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το