Ελλάδα

Με το σταγονόμετρο τα εμβόλια της AstraZeneca και της Pfizer στην Ευρώπη

Μετ’ εμποδίων φαίνεται ότι θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στις ευρωπαϊκές χώρες έπειτα από την ανακοίνωση της εταιρείας AstraZeneca που έκανε γνωστό ότι θα παραδώσει λιγότερα από τα μισά εμβόλια κατά του κορονοϊού απ’ όσα είχε προγραμματίσει κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021 εξαιτίας προβλημάτων στην παραγωγή. Συγκεκριμένα, μετά τις μειώσεις στις παραδόσεις εμβολίων από την Pfizer και η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι, λόγω προβλήματος θα παραδώσει 31 εκατ. δόσεις, αντί για 80, το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου, κάλεσε την AstraZeneca να λάβει μέτρα για την επιτάχυνση της κατανομής των δόσεων κορονοϊού. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την AstraZeneca να λάβει μέτρα για την αύξηση της προβλεψιμότητας και της σταθερότητας των παραδόσεων και την επιτάχυνση της κατανομής των δόσεων», σημείωσε. Ο Ιρλανδός βουλευτής Ντέιβιντ Καλινέϊν σημείωσε: «Φέρτε τα εμβόλια το συντομότερο δυνατό. Αυτό το ερώτημα απευθύνω, γιατί δεν αυξάνετε τους αριθμούς των εμβολίων, ώστε να φτάσουν σε γιατρούς, νοσοκομεία και φαρμακεία».

Συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας
Ο αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας συνεχίζεται και όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στα Καμίνια , ο σχεδιασμός δεν έχει ανατραπεί. «Η διαδικασία του εμβολιασμού προχωράει ακριβώς όπως την έχουμε προγραμματίσει. Χθες κάναμε παραπάνω από 17.000 εμβόλια σε ολόκληρη την επικράτεια. Έχουμε ξεπεράσει τους 140.000 εμβολιασμούς από τότε που ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε με αυτή τη διαδικασία και με αυτή την ταχύτητα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο σε κάποια νοσοκομεία, παρουσιάζονται προβλήματα στην διάθεση των δόσεων του εμβολίου που περισσεύουν επειδή κάποιοι δεν πηγαίνουν στα ραντεβού τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιώτες γιατροί ειδοποιούνται για να εμβολιαστούν, αλλά δεν αναγνωρίζονται στο σύστημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, τα προβλήματα εντοπίζονται στην Μεσσηνία, στην Κορινθία, στη Λάρισα και στην Άρτα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το