Τοπικά

Με το Δίκτυο “Δάφνη” συναντήθηκε ο Στ.Περίσσης – Συζήτησαν για τα έργα υποδομών στον Δήμο Σκοπέλου

Στις 16 Ιανουαρίου συναντήθηκαν στα γραφεία του Δικτύου “Δάφνη” στην Αθήνα, ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Κομνηνός με τον Δήμαρχο Σκοπέλου Σταμάτη Περίσση και την εκπρόσωπο της Σκοπέλου στο Δίκτυο Εύα Καραμεσίνη.  Στη συνάντησή τους συζητήθηκε η δυνατότητα για τεχνική υποστήριξη προς το Δήμο Σκοπέλου για μία σειρά έργων που αφορούν τους τομείς υποδομών όπως:

-Δίκτυα οδοφωτισμού και ύδρευσης και την δυνατότητα καταγραφής υφιστάμενης κατάστασης και προτάσεων για την αναβάθμιση αυτών.
-Συνεργασία του Δήμου Σκοπέλου στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Έργων και την υποστήριξη από το Δάφνη στην υλοποίηση του οράματος του Δήμου για την μετατροπή της Σκοπέλου “σε Έξυπνο Νησί” ενσωματώνοντας διαφορετικές τεχνολογικές λύσεις σε όλες τις υποδομές ξεκινώντας από τον τομέα της ύδρευσης και συνεχίζοντας στους υπόλοιπους τομείς.

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα των απορριμμάτων καθώς και η διαχείριση του σχετικά με την υποβολή σχετικών προτάσεων για την χρηματοδότηση έργων και την δυνατότητα υποστήριξης του Δικτύου “Δάφνη” προκειμένου να δημιουργηθεί GIS καταρχήν στους τομείς του δημοτικού φωτισμού και της ύδρευσης παραχωρώντας ταυτόχρονα και την πλατφόρμα λειτουργίας του GIS.

“Καταλήξαμε σε μία πρώτη επίσκεψη και συνάντηση εργασίας στο νησί της Σκοπέλου στα μέσα Φεβρουαρίου με ένα επιτελείο συνεργατών του Δικτύου Δάφνη” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Τέλος, συζητήθηκε το θέμα της αναβάθμιση κτηρίων και της παραγωγή ενέργειας από ενεργειακές κοινότητες για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών του Δήμου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το