Τοπικά

Με το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου η μεταφορά μαθητών με αναπηρία

Το Αστικό ΚΤΕΛ μετά από συμφωνία με την αντιπεριφερειάρχη κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη θα αναλάβει από το τέλος του μήνα με δύο ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία, που θα εκτελούν τα δρομολόγια από και προς το σχολείο, τη μεταφορά των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, μετά την άρνηση του Δήμου. Επίσης η καθιερωμένη γιορτή της Περιφέρειας για την Πρωτοχρονιά θα είναι αφιερωμένη φέτος στον Σύλλογο Γονέων Μαθητών με Αναπηρίες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου, ώστε να βοηθηθεί η συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά του λεωφορείου. Από τον Μαραθώνιο Αγάπης έχουν συγκεντρωθεί περίπου 6.000 ευρώ και απαιτούνται ακόμη 60.000 ευρώ, για να αγοραστεί το λεωφορείο με το οποίο θα μετακινούνται καθημερινά οι μαθητές από και προς το σχολείο.
Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των Μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου κάνει προσπάθεια για την απόκτησή του, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα στους μαθητές του να μετακινούνται ανεμπόδιστα και με ασφάλεια. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προσπάθεια της Δευτεροβάθμιας για τη συγκέντρωση των χρημάτων. Η Δευτεροβάθμια απευθύνει κάλεσμα ενεργοποίησης του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των μαθητών στο θέμα της αναπηρίας και της ισότητας.
Σημειώνεται ότι η οικονομική ενίσχυση της προσπάθειας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τους εξής τρόπους:
– Κατάθεση στον λογαριασμό της εθνικής τράπεζας (σύλλογος γονέων Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Βόλου) ή μέσω e-banking αρ. λογαριασμού: 202/003500-96 IBAN: GR3301102020000020200350096.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το