Αθλητισμός

Με το… αριστερό στη Γ’ Εθνική ο Ολυμπιακός, ηττήθηκε 2-0 από την ΑΕΠ Κοζάνης

Μπορεί ο Ολυμπιακός Βόλου να ήταν αήττητος στα 11 φιλικά που έδωσε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του, όμως στο παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με αντίπαλο την ΑΕΠ Κοζάνης εκτός έδρας, γνώρισε την ήττα με 2-0 για τον 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοιμέφτασαν στο πρώτο γκολ στο 73’ με τον 16χρονο Παπαζήση, ενώ ο 17χρονος Κουλούσιας στο 94’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει με το… αριστερό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδωσε δυναμικό «παρών» στην Κοζάνη, στήριξε την ομάδα και στο τέλος έφυγε στενοχωρημένος από το αποτέλεσμα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να επιβάλλουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι και ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα την κατοχή της μπάλας, κερδίζοντας τη μάχη της μεσαίας γραμμής, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την αντίπαλη εστία.

Ο Ολυμπιακός σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο είχε μόλις μία καλή στιγμή στα στο 15’. Ο Κόλα εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση έξω από την περιοχή, ο Καλιαμπάκας δεν αιφνιδιάστηκε, έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι δεν έφτασαν απειλητικά στα καρέ του Καβουσάκη, όμως παραλίγο να προηγηθούν από ένα λάθος γύρισμα του Παπαϊωάννου. Συγκεκριμένα, στο 42’ ο κεντρικός αμυντικός των «ερυθρολεύκων» προσπάθησε να γυρίσει με κεφαλιά την μπάλα προς τον Καβουσάκη, όμως αυτή κατευθύνθηκε προς την εστία. Ο ίδιος πρόλαβε και με υπερένταση έδιωξε σε πλάγιο αποσοβώντας το γκολ.

Πήραν τη νίκη στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΠ Κοζάνης ήταν αυτή που ήταν καλύτερη, με τους νεαρούς παίκτες των γηπεδούχων να ανεβάζουν ρυθμούς.

Στο διάστημα 54’-58’ ο Ολυμπιακός απείλησε σε δύο περιπτώσεις το τέρμα του Καλιαμπάκα. Συγκεκριμένα, στο 54’ ο Κόλα έστρωσε όμορφα στον Σκοπελίτη, όμως το σουτ του αρχηγού του Ολυμπιακού Βόλου ήταν απελπιστικά άστοχο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 58’, ο Διαμαντόπουλος εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο όπου καμία ομάδα δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ στην επίθεση, για να φτάσουμε στο 73’ όπου η ΑΕΠ Κοζάνης άνοιξε το σκορ. Ο νεαρός Παπαζήσης ελίχθηκε όμορφα στην περιοχή του Ολυμπιακού, βρήκε τον διάδρομο και με το δεξί έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Καβουσάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, δίχως ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια κλασική ευκαιρία για γκολ.

Οι γηπεδούχοι στο 94’ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Κουλούσιας έφυγε μόνος στην αντεπίθεση και δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Καβουσάκη, γράφοντας το τελικό 2-0.

ΑΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ: Καλιαμπάκας, Αδαμόπουλος, Ντόβας, Δαλλής, Παπαναστασίου (67’ Μ. Σάλα), Κιρκιλιανίδης, Λιάκος, Κουλούσιας, Τσελεπής (74’ Καραγιαννίδης), Σάλλα, Παπαζήσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καβουσάκης, Λάμπος (77’ Καρατσόλης), Θεοδωρόπουλος (77’ Σταμπουλής), Παπαϊωάννου, Αναστασίου, Καμπέρης (68’ Κατσαγεωργίου), Ψιάνος, Κόλα, Σκοπελίτης (86’ Μυλωνάς), Ντινιωτάκης, Διαμαντόπουλος.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στο χάσμα απασχόλησης μεταξύ ανδρών – γυναικών

Το χάσμα απασχόλησης μεταξύ των ανδρών και γυναικών εξακολουθεί να υφίσταται και το 2022 με…

28 Νοεμβρίου 2023

Λωρίδα της Γάζας: Αναφορές σε ΜΜΕ για συμφωνία επέκτασης της εκεχειρίας για δύο ακόμα μέρες από Ισραήλ και Χαμάς

Σύμφωνα με αναφορές σε ΜΜΕ, Ισραήλ και Χαμάς φέρονται να συμφώνησαν σε επέκταση της εκεχειρίας,…

28 Νοεμβρίου 2023

Πάει να σβήσει τη φωτιά ο Κάμερον – Συνάντηση με Γεραπετρίτη μετά το διπλωματικό επεισόδιο

Μετά τις διαστάσεις που πήρε η ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Ρίσι Σούνακ και του…

28 Νοεμβρίου 2023

Κατασκοπευτικό θρίλερ στην Ουκρανία: Στο νοσοκομείο λόγω δηλητηριασμού η σύζυγος αρχικατασκόπου της χώρας

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται, λόγω φερόμενου δηλητηριασμού η Μαριάννα Μπουντάνοβα, σύζυγος του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας…

28 Νοεμβρίου 2023

Ινδία: Απεγκλωβίστηκαν από τη σήραγγα οι 41 εργάτες – Ήταν παγιδευμένοι για πάνω από 2 εβδομάδες

Τέλος στο μαρτύριο των 41 εργατών, που από τις 12 Νοεμβρίου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στη σήραγγα,…

28 Νοεμβρίου 2023

Δραματική προειδοποίηση ΠΟΥ για τη Γάζα: «Περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν από ασθένειες παρά από τους βομβαρδισμούς»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος περισσότεροι άνθρωποι να πεθάνουν από ασθένειες παρά…

28 Νοεμβρίου 2023