Τοπικά

Κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία της αστυνομίας και παρά τη θύελλα αντιδράσεων η απόφαση για τη μονάδα SRF στο Βόλο

Κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που είχε παραταχθεί μπροστά από την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου, συνεδρίασε το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για το θέμα δημιουργίας μονάδας παραγωγής SRF. Η συνεδρίαση δεν μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου, όπως γίνεται συνήθως.

Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 250 άτομα, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων, προκειμένου να  εκφράσουν την αντίδρασή τους απέναντι στην απόφαση του Δήμου Βόλου να κατασκευάσει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας εργοστάσιο που θα παράγει srf από σκουπίδια και θα το πουλάει για καύση.

“Αιδώς αχρείοι” ανέγραφε το πανό που ύψωσαν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.

Οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να συγκεντρώνονται λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο. Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι οι οποίοι είχαν ζητήσει την απόσυρση του θέματος από τη δημοτική αρχή.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση δεν μετείχαν οι παρατάξεις του Ιάσονα Αποστολάκη και του Απόστολου Παπαδούλη, όπως είχαν ενημερώσει τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ η Νάνσυ Καπούλα και ο Απόστολος Ριζόπουλος των άλλων δυο παρατάξεων, ανέβηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων για να ζητήσουν αναβολή της συζήτησης.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή αρνήθηκε να κάνει δεκτό το αίτημα της απόσυρσης του θέματος, με τον Αχ. Μπέο να κάνει λόγο για “μπαχαλάκηδες και περίεργους τύπους που θέλουν να αλλάξουν το μέλλον της πόλης”. Κατόπιν τούτου ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ κ. Ριζόπουλος αποχώρησε από τη συνεδρίαση και αμέσως μετά προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Η αστυνομία παρατάχθηκε μπροστά από την πόρτα του Δημαρχείου όταν οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να ζητήσουν την είσοδο αντιπροσωπείας στο κτίριο, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως: “Αγοραστέ και Μπέο ακούστε το καλά, η καύση σκουπιδιών θα μείνει στα χαρτιά”, “είμαστε η φωνή του Βόλου. Το δημαρχείο είναι δικό μας. Να ακυρωθεί τώρα η συνεδρίαση”.

Παρά τη θύελλα αντιδράσεων, η δημοτική αρχή προχώρησε στην ψήφιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, προκαλώντας την οργή των διαμαρτυρομένων έξω από το κτίριο, οι οποίοι ξέσπασαν κατά του Αχ. Μπέου με το σύνθημα “Μπέο φασίστα, ο πρώτος μεσ’ στη λίστα”.

Αμέσως μετά η δημοτική αρχή Βόλο εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για θλιβερές μειοψηφίες που εκπροσωπούνται από τους Αποστολάκη και Παπαδούλη και επιστρέφουν σε απογοητευτικές και καταστροφικές για τους ίδιους, πρακτικές του παρελθόντος, επιλέγοντας την φυγή για να μην αντιμετωπίσουν, ενώπιον της κοινής γνώμης, το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε μια κορύφωση της υποκρισίας και του λαϊκισμού, που άλλωστε χαρακτηρίζει τη συνολική τους συμπεριφορά, οι θλιβερές μειοψηφίες που εκπροσωπούνται από τους Αποστολάκη και Παπαδούλη επιστρέφουν σε απογοητευτικές, και καταστροφικές για τους ίδιους, πρακτικές του παρελθόντος επιλέγοντας την φυγή για να μην αντιμετωπίσουν, ενώπιον της κοινής γνώμης, το μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Θα πρέπει εξ αρχής να καταστεί σαφές ότι το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να εκφέρει γνώμη επί ενός θέματος για το οποίο υπήρξε διαβούλευση δύο μηνών, έχοντας ως καταληκτική ημερομηνία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας την 11η Μαΐου. Δηλαδή σήμερα. Αντιλαμβάνεται συνεπώς εύκολα κανείς που αποσκοπούν αιτήματα για απόσυρση του θέματος και άλλα τέτοια κουτοπόνηρα. Άλλωστε η έκφραση γνώμης αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση και όχι την κατασκευή του έργου της ολοκληρωμένης εγκατάστασης και διαχείρισης αποβλήτων, για το οποίο υπάρχουν από καιρού ήδη οι αποφάσεις.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, από την αρχή της πρώτης θητείας της και μέχρι και σήμερα, με αίσθημα υπευθυνότητας και σοβαρότητας, χωρίς ιδεοληψίες, αγκυλώσεις και ιδιοτέλειες, ουδέποτε κρύφτηκε από τα προβλήματα και πάντα είναι παρούσα για να τα αντιμετωπίσει προκρίνοντας και προωθώντας λύσεις, που με τον πιο διαυγή, ξεκάθαρο και δημοκρατικό τρόπο προηγουμένως έθεσε υπόψη του λαού, την έγκριση του οποίου έχει με τρόπο αδιαμφισβήτητο, μέσω των εκλογών.

Η απουσία των δύο αυτών μειοψηφιών από τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με δήθεν καταγγελίες και γελοίες αιτιάσεις δεν πείθουν κανένα. Τα περί τηλεδιάσκεψης δεν αποτελούν παρά προφάσεις εν αμαρτίαις και θέλουν να καλύψουν την πρόθεσή τους να μην τοποθετηθούν υπεύθυνα και δημοκρατικά βάσει της ψήφου τους, αλλά να μείνουν στα έπεα πτερόεντα που κατά καιρούς εμφανίζουν στις ανακοινώσεις τους (ιδιαίτερα οι σύντροφοι του περίφημου Φάμελου, υπ. Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ)

Αλλη μια, από τις τόσες μέχρι τώρα, ευκαιρία τους δόθηκε σήμερα να ενημερώσουν για τις θέσεις και τις απόψεις τους τον λαό του Βόλου. Πονηρά και μικροπολιτικά σκεπτόμενοι, φοβούμενοι δήθεν την πανδημία, ενώ έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, κρύφτηκαν πίσω από την απαίτηση για τηλεδιάσκεψη, δείχνοντας για πολλοστή φορά πόσο λίγοι είναι για να εκπροσωπούν την κοινωνία του Βόλου. Αν κάποιος θα μπορούσε να κρυφτεί πίσω από μια τηλεδιάσκεψη, αποφεύγοντας τον άμεσο, ζωντανό και δημοκρατικό διάλογο θα ήταν η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Αλλά εμείς είμαστε για τα δύσκολα, για τις επιλογές και τις αποφάσεις. Δεν κρυβόμαστε και σηκώνουμε πάντα το γάντι, ακόμα και αν είναι υπό την απειλή του… κορωνοϊού, αρκεί να προστατεύσουμε τα συμφέροντα της πόλης και να προασπίσουμε το όφελος των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες επιτροπές, των Λημνιών και των υπολοίπων, που πλέον όλοι έχουμε καταλάβει τι επιδιώκουν, ας συνειδητοποιήσουν ότι ο Δήμος, η πόλη, έχει πρόσφατα εκλεγμένη με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό όσο και καταλυτικό διοίκηση. Εμάς. Και ασφαλώς δεν θα συνδιοικήσουμε με τον κάθε πολιτικό τυχοδιώκτη , που θέλει να χρησιμοποιήσει τέτοια ζητήματα για να προωθήσει τις φιλοδοξίες του. Τελεία και παύλα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το