Τοπικά

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ζ. Μακρή στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των εκπαιδευτικών δομών του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού

Η υφυπουργός Παιδείας κα Ζέττα Μ. Μακρή αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση που της απηύθυναν οι διδάσκουσες, οι διδάσκοντες και οι μαθητές των Εκπαιδευτικών Δομών, που στεγάζονται εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Ι και παραβρέθηκε, μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι έγκλειστοι, μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού, του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κορυδαλλού και του 2ου Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Κορυδαλλού, ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους και η χορωδία τραγούδησε χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Στη γιορτή έγινε προβολή του τραγουδιού “Lose your fear” σε σύνθεση Παύλου Παυλίδη, ένα νανούρισμα σε απαγγελία, αφηγήσεις και συνεργασία με κρατούμενους μπαμπάδες των φυλακών Κορυδαλλού.

Η εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μπουφέ εδεσμάτων που έφτιαξαν οι κρατούμενοι και με την επίδοση δώρων στους παρευρισκόμενους. Ειδικά, η κα Μακρή έλαβε ένα υπέροχο κόκκινο δερματόδετο ευρετήριο με τα αρχικά της, φιλοτεχνημένο στο χέρι και προσεγμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Η κίνηση αυτή των μαθητών συγκίνησε βαθύτατα την υφυπουργό Παιδείας, η οποία τους ευχαρίστησε θερμά και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν στο δρόμο της μάθησης, της καλλιέργειας και της απόκτησης δεξιοτήτων και προσόντων μέσα από τις οργανωμένες δομές του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Η υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για την προσφορά, το έργο τους αλλά και το εορταστικό κάλεσμα τη Διευθύντρια των Εκπαιδευτικών Δομών Κορυδαλλού κα Ορφανάκη, την Προϊσταμένη του 19ου Δημοτικού Σχολείου Κορυδαλλού κα Παπαστάθη, τον Υποδιευθυντή του 2ου ΔΙΕΚ Κορυδαλλού κ. Μνηματίδη, τις διδάσκουσες και τους διδάσκοντες.
Για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και για την ελπίδα που φέρνει η νέα χρονιά, η κα Μακρή ευχήθηκε προσωπική εξέλιξη, συλλογική πρόοδο, ενσυναίσθηση, κοινωνική ευθύνη και συμμετοχή, αλληλεγγύη και σεβασμό από όλους προς όλους με ίσους όρους και ευχαρίστησε, για ακόμα μια φορά, τους μαθητές που έδωσαν ιδιαίτερο νόημα στην ημέρα.

Στην χριστουγεννιάτικη γιορτή παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας ΕΕΚΔΒΜΝ του ΥΠΑΙΘ κ. Βούτσινος, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Παπαθανασίου, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Χουρσαλάς, η διευθύντρια του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού Ι κα Στέφη, οι επόπτες εισαγγελείς του καταστήματος κ. Φελιστόπουλος και κα Εμμανουηλίδου, εκπρόσωποι των ΚΕΘΕΑ και 18 Άνω.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το