Τοπικά

Με τη συμμετοχή 52 συλλόγων το 2ο Αντάμωμα Χορευτικών Συνόλων στο προαύλιο του Αγίου Κωνσταντίνου

“…Με χορούς κυκλωτικούς, πάντα ν’ ανταμώνουμε” είναι ο τίτλος του 2ου Ανταμώματος Χορευτικών Συνόλων Μαγνησίας, που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο πλαίσιο και του φετινού εορτασμού των Αγίων.
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν οι φορείς της Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και το Χορευτικό Σύνολο Γυναικών «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».
Χορευτικές ομάδες απ’ όλη τη Μαγνησία και σύσσωμη η πόλη, θα ανταμώσουν και θα γιορτάσουν στην παραλία του Βόλου παραδοσιακά με ζωντανούς ήχους κλαρίνων, ζουρνάδων, κρουστών, λύρας και βιολιού.
“Πέρσι ήταν το κάτι το ιδιαίτερο με τη συμμετοχή περίπου 40 χορευτικών ομάδων και φέτος έχουν ξεπεράσει τις 50”, δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο π. Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου.

Όπως εξήγησε η Κατερίνα Γκανέτσα, υπεύθυνη των Χορευτικών Συνόλων της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, τα χορευτικά θα συγκεντρωθούν στις 6 μ.μ. σε τρία σημεία του Βόλου – Πνευματικό Κέντρο με 10 ομάδες χορευτικών, Άγιο Νικόλαο με 20 και λιμάνι με 20 – θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης και θα συναντηθούν στο Πανεπιστήμιο, χορεύοντας πατινάδες και με τη συνοδεία μουσικών, για να καταλήξουν στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου με την εκδήλωση να αρχίζει στις 7.30 μ.μ.

Εκ μέρους της “Μαγνήτων Κιβωτού” ο κ. Νίκος Τσούκας υπογράμμισε ότι ένας ακόμη θεσμός δημιουργείται στον Βόλο, με τη συμμετοχή των χορευτικών συνόλων της περιοχής, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με τους πολιτιστικούς και άλλους φορείς της πόλης, λέγοντας ότι καλύτερη απόδειξη αποτελεί η συμμετοχή 52 συλλόγων στην συγκεκριμένη εκδήλωση.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το