Αθλητισμός

Με θρίαμβο πήρε τη ρεβάνς από την Κοζάνη η… μισή Νίκη (0-3)

Με θριαμβευτικό τρόπο πήρε τη ρεβάνς από την Κοζάνη η Νίκη για την ήττα του α’ γύρου στην Καρδίτσα. Παρά τις πολλές ελλείψεις οι «κυανόλευκοι» σάρωσαν τους γηπεδούχους με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Τζιώρα (45’, 77’) και ένα του Κρητικού (66’).

Την εστία της Νίκης υπερασπίστηκε ο Γκαραβέλης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Κάσσο, Στίκα Ανδρέου και Αναστασίου. Ανασταλτικός χαφ ήταν ο Κυριακίδης με εσωτερικούς μέσους τους Λίταινα και Γαβριηλίδη. Την επιθετική τριπλέτα απάρτιζαν οι Πολίτης (δεξιά), Κρητικός (αριστερά) και Τζιώρας (κορυφή).

Η Κοζάνη είχε την πρώτη τελική, όταν ο Καραγιάννης εκτέλεσε φάουλ αρκετά μέτρα άουτ. Η συνέχεια ανήκε στη Νίκη και στο 8’ ο Στίκας με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Τζιώρα, ο οποίος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή και σούταρε. Η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Στο 13’ έπειτα από σέντρα του Κάσσου, οι αμυνόμενοι απέκρουσαν προσωρινά. Η μπάλα έφτασε στον Κυριακίδη, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ που έφυγε πάνω από τα γκολπόστ.

Όσο περνούσε ο χρόνος η μπάλα παιζόταν κυρίως στα καρέ των γηπεδούχων. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, παρά τις σημαντικές απουσίες, άρχισε να ασκεί πίεση στην αντίστοιχη του Άγγελου Διγκόζη, που ακολούθησε αμυντική τακτική.

Στο 22’ ο Σιατραβάνης τραυματίστηκε και παραχώρησε τη θέση του στον Αποστολίδη. Τρία λεπτά αργότερα ο Κρητικός έστρωσε για τον Γαβριηλίδη που σούταρε άμεσα, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο. Παρόμοια τύχη είχε και σου του Κρητικού στο 30’.

Στο 45’, όμως, οι «κυανόλευκοι» βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κρητικός έβγαλε ωραία σέντρα και ο Τζιώρας με κεφαλιά «κάρφωσε» τον Μπογκντάνοβιτς (0-1).

Η Νίκη μπήκε καλά και στην επανάληψη. Έτσι στο 52’ ο Κρητικός σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε περίπου δύο μέτρα μακριά από το δεξί δοκάρι.

Στο 66’ ο Πολίτης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κούφας δεν κατάφερε να απομακρύνει με το κεφάλι και η μπάλα έφτασε στον Κρητικό. Ο 28χρονος εξτρέμ στόπαρε ψύχραιμα και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, με πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της Νίκης (0-2).

Η Κοζάνη απείλησε για πρώτη φορά στο 71’. Ο Τάτσης σέντραρε και ο Ποζατζίδης έπιασε κεφαλιά από καλή θέση δίχως να βρει στόχο.

Στο 77’ η Νίκη πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Κάσσος ξεπέρασε στο σπριντ τον Τάτση και γύρισε για τον Τζιώρα, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεξί δοκάρι και μετά στα δίχτυα δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της ομάδας του (0-3).

Μάλιστα το βολιώτικο συγκρότημα θα μπορούσε να σημείωσε και τέταρτο τέρμα, αλλά ο Μπογκντάνοβιτς μπλόκαρε το σουτ του Ριμπέιρο. Έτσι το 0-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε από τους παίκτες μαζί με τους οπαδούς της Νίκης, που ταξίδεψαν στην Κοζάνη.

Διαιτητής: Γιουματζίδης (Πέλλας).

Βοηθοί: Μποζατζίδης, Τσεχελίδης (Μακεδονίας).

4ος διαιτητής: Αργυρός (Πέλλας).

ΚΟΖΑΝΗ: Μπογκντάνοβιτς, Πάνος, Σουλιώτης, Κούφας (67’ Παπαδόπουλος), Τάτσης, Δόρης (56’ λ.τρ. Τσιμπούκας), Καραγιάννης (56’ Ποζατζίδης), Αναστασόπουλος, Καλλέργης, Γραμμένος, (67’ Βοριαζίδης) Σιατραβάνης (22’ λ.τρ. Αποστολίδης).

ΝΙΚΗ: Γκαραβέλης, Κάσσος, Αναστασίου, Ανδρέου, Στίκας, Κυριακίδης, Λίταινας, Γαβριηλίδης, Πολίτης (80’ Κουτσιμπάνας), Κρητικός (74’ Ριμπέιρο), Τζιώρας.

(Φωτό: Top-Sport.gr)

Share
Ετικέτες: Νίκη Βόλου

Πρόσφατα άρθρα

Ένταση

Αυξημένη ήταν η ένταση στην συνέλευση του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όταν…

13 Ιανουαρίου 2024

Απίστευτο βίντεο: Χάσκι το έσκασε από το κλουβί του και προσπάθησε να απευλευρώσει και τους άλλους σκύλους

Ένας πανεξύπνο χάσκι σε ένα ίδρυμα διάσωσης ζώων συντροφιάς στην Αριζόνα έκανε μια τολμηρή απόδραση…

13 Ιανουαρίου 2024

Συμπεριφορά

Δυσαρεστημένη αναγνώστρια της «Θ» από συμπεριφορά υπαλλήλου γνωστής τράπεζας στον Βόλο. Όπως ανέφερε η αναγνώστρια,…

13 Ιανουαρίου 2024

Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε υπόγειο – Τι εξετάζουν οι Αρχές

Πτώμα άνδρα περίπου 50 ετών, εντοπίστηκε σε υπόγειο κτηρίου, στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας. Οι πρώτες…

13 Ιανουαρίου 2024

Δημοσιεύθηκε και η προκήρυξη για τους διοικητές των Νοσοκομείων

Δημοσιεύθηκε η δεύτερη, κατά σειρά, προκήρυξη που αφορά στη στελέχωση των Διοικήσεων των Νοσοκομείων της…

13 Ιανουαρίου 2024

Οι δίδυμοι Βολιώτες μοναχοί του Αγίου Όρους στο Ιερό Κελί των Αγίων Αρχαγγέλων

Οι Πατέρες Αγάθων και Παΐσιος, τα δίδυμα αδέλφια Βολιώτες που είναι μοναχοί και εγκαταβιώνουν στο…

13 Ιανουαρίου 2024