Κόσμος

Με σοβαρές επιφυλάξεις λένε το «ναι» οι Γερμανοί Χριστιανοκοινωνιστές

μέρκελ

Το αδελφό κόμμα της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Βαυαρία, η Ένωση Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), συμφώνησε να ταχθεί υπέρ της πρότασης να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας στην ψηφοφορία η οποία αναμένεται να διεξαχθεί μεθαύριο Παρασκευή στη Bundestag, αλλά συνέχισε τη σκληρή ρητορική και επέμεινε στην αξίωση η Αθήνα να δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σχεδιάζει.

Η CSU τηρεί συστηματικά πιο σκληρή στάση από το κόμμα της Αγγελα Μέρκελ και την ιδία την καγκελάριο έναντι της Ελλάδας και στις τάξεις της ανήκουν ορισμένοι από τους Γερμανούς πολιτικούς που επικρίνουν με τους πιο υψηλούς τόνους την Αθήνα. Το κόμμα ανέφερε σήμερα ότι θα ταχθεί υπέρ της συμφωνίας η οποία επετεύχθη στο Eurogroup για την παράταση, αλλά θέλει ένα ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

«Τα χρήματα θα δοθούν μόνον αφού οι Έλληνες έχουν εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα λεπτομερώς και τα έχουν εφαρμόσει», δήλωσε ο ηγέτης της CSU Χορστ Ζεεχόφερ.

Το κόμμα παρουσίασε έναν κατάλογο με τους όρους που ζητεί να εκπληρωθούν πριν εκταμιευθεί το ποσό που απομένει στο πρόγραμμα στήριξης, δηλαδή 1,8 δισεκ. ευρώ. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, η δημοσιοποίηση λεπτομερειών για τις μεταρρυθμίσεις, καθώς και η διασαφήνιση του ότι η Αθήνα μπορεί να ανακοινώσει νέες κοινωνικές παροχές μόνο εάν συμφωνούν οι πιστωτές.

Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της CSU Γκέρντα Χάσελφελτ είπε ότι το κόμμα θα ταχθεί υπέρ της παράτασης, αλλά ο Πέτερ Γκαουβάιλερ, στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών που επικρίνει συχνά τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι επικρατεί γενικευμένος σκεπτικισμός στις τάξεις της.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το