Τοπικά

Με συνοπτικές διαδικασίες οι Επιτροπές για το παζάρι – Πυρά από την αντιπολίτευση

ΕΠΖ

Χάος σήμερα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, όπου κατατέθηκε η νέα κανονιστική απόφαση για το παζάρι. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έλαβαν τον κανονισμό λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της συνεδρίασης και κλήθηκαν να ψηφίσουν αγνοώντας τη περιελάμβανε η κανονιστική.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Μίνα Καλογήρου χαρακτήρισε “μικροατέλειες” τα θέματα που έθεσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και απέρριψε επί της ουσίας την προηγούμενη κανονιστική.

Ο Κ. Γαργάλας εκ μέρους της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ντροπή τον χειρισμό του θέματος και έκανε λόγο για μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, καταγγέλοντας το γεγονός ότι η νέα κανονιστική κατατέθηκε ελάχιστη ώρα πριν από τη συνεδρίαση.

Ακολούθησε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του Κ. Γαργάλα και του συμβούλου της πλειοψηφίας Α. Ζέρβα, ο οποίος είχε απαίτηση να μην τοποθετηθεί επί της κανονιστικής ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης.

Επίθεση δέχτηκε και από τον Α. Γαλάτη ο κ. Γαργάλας, που τόνισε ότι η δημοτική αρχή λειτουργεί μόνιμα κάτω από ένα καθεστώς ανομίας.

Στην συνεδρίαση “εισέβαλλε” ο Α. Μπέος που ζήτησε με απαξιωτικό τόνο να αγνοήσουν τον Κ. Γαργάλα.

“Μην υπολογίζετε κανέναν. Έχετε πλειοψηφία” είπε στους συμνβούλους του.

Οικονομική Επιτροπή

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που ακολούθησε ο κ. Πατσιαντάς τόνισε πως δεν μπορεί να συμφωνήσει έτσι κι αλλιώς με την διοργάνωση ενός αναχρονιστικού θεσμού όπως το παζάρι, όπου κυριαρχεί η παρανομία. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου κατηγόρησε τον Μ. Πατσιαντά ότι κατέθεσε ένσταση στην Αποκεντρωμένη για να υπονομεύσει αυτό τον …εξαιρετικό θεσμό.

“Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε τη νομιμότητα”, απάντησε ο κ. Πατσιαντάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το