Ελλάδα

Με σημαντικά μειωμένη τιμή άρχισε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

petrelaio-thermansis-dianomi

Με τιμή σημαντικά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, λόγω της αποκλιμάκωσης των διεθνών τιμών των καυσίμων, άρχισε από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του διαμορφώνεται από 84-88 λεπτά το λίτρο, ενώ την περυσινή χειμερινή περίοδο ξεκίνησε πάνω και από το 1 ευρώ το λίτρο.

Πάντως επιβαρύνεται με τον ίδιο συντελεστή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) που ίσχυε πέρυσι, δηλαδή 23 λεπτά ανά λίτρο.

Η ζήτηση όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς είναι ακόμη περιορισμένη, αφενός εξαιτίας των καλών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αφετέρου λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης.

Η συμφωνία με τους εταίρους προβλέπει μείωση του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50 % και αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών ως προς τον τρόπο που θα γίνει η εξοικονόμηση της δαπάνης του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, τα σενάρια που έχουν τεθεί στο τραπέζι περιλαμβάνουν μείωση του ύψους του επιδόματος (πέρυσι ήταν 35 λεπτά ανά λίτρο για τους δικαιούχους), περιορισμό των δικαιούχων με αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που ισχύουν ή μείωση του ΕΦΚ για όλους τους καταναλωτές με παράλληλη κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης, όπως έχουν ζητήσει οι πρατηριούχοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το