Τοπικά

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη προειδοποιούν τον Ν.Ντίτορα τα μέλη της δημοτικής κίνησης “Μαζί για τον Βόλο”

Με προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Νίκου Ντίτορα προειδοποιεί η δημοτική κίνηση «Μαζί για τον Βόλο» διαμαρτυρόμενη για το γεγονός ότι έχουν παρέλθει τρεις μήνες από τότε που έλαβε την επιστολή-καταγγελία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για τις πρακτικές της δημοτικής αρχής Βόλου και μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει εγγράφως ως όφειλε. Τα μέλη της δημοτικής «Μαζί για τον Βόλο» ζητούν από την Αποκεντρωμένη να κάνει τη δουλειά της αλλά παράλληλα δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμη ενέργεια από εδώ και πέρα.
Η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης:

«Σχετικά με τα θλιβερά περιστατικά που διαδραματίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον κ.Κ.Γαργάλα, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας.
Εδώ και καιρό έχουμε θίξει, με σχετική ανακοίνωση, τις πρακτικές της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής. Οι συνεχείς τραμπουκισμοί και οι βωμολοχίες αποτελούν το φύλο συκής μιας Αρχής που επιχειρεί να καλύψει τη γύμνια της! Κορύφωση αυτής της τακτικής ήταν οι συνεχείς διακοπές, ακόμα και η άρνηση χρόνου για τοποθέτηση στους συμβούλους της μειοψηφίας! Μάλλον για τους «gentlemen» της Δημοτικής Αρχής η φίμωση της αντιπολίτευσης αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο του πολιτικού της πολιτισμού! Όμως, αυτές οι πρακτικές είναι αναντίστοιχες με ότι προβλέπει ο Κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου και κατ’ επέκτασιν παράνομες, καθώς ο Κανονισμός είναι νόμος και είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι, ο νόμος θα εφαρμοστεί!

Γι’ αυτό το λόγο και αφού ξεκίνησε η αποχή μας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αρχές Οκτωβρίου, στις 10 Οκτωβρίου ενημερώσαμε το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να λάβει γνώση και να ασκήσει τον απαραίτητο έλεγχο, αντίστοιχα με τις αρμοδιότητές του. Για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει(αδιαφορία, φοβία, μήπως κάτι άλλο;;) έχουμε φτάσει περίπου στους τρεις μήνες και έχει παρέλθει το χρονικό περιθώριο σύμφωνα με το οποίο όφειλε να πάρει θέση και να απαντήσει εγγράφως, ενημερώνοντας παράλληλα και το Υπουργείο Εσωτερικών, για ένα ζήτημα που αφορά τον έβδομο δήμο της χώρας!

Εμείς από την πλευρά μας, κινούμενοι πάντα στο πλαίσιο των θεσμικών ορίων, θα επανέλθουμε ζητώντας η Αποκεντρωμένη να κάνει τη δουλειά της, αλλά παράλληλα δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια μας από δω και πέρα! Όσον αφορά τον εποπτικό ρόλο του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανοούμε τη διατύπωση περί ανεξαρτησίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία πρέπει να γίνεται σεβαστή όπως το νομικό πλαίσιο ορίζει, αλλά θα θέλαμε να διατυπώσουμε ένα ερώτημα: Τι μπορούν να κάνουν οι αιρετοί προκειμένου να διασφαλίζουν τη δημοκρατική λειτουργία ενός συμβουλίου όταν η Αποκεντρωμένη εσκεμμένα(;) δεν κάνει τη δουλειά της; Που να απευθυνθούν; Διότι η Πρωτοχρονιά πέρασε και δεν είναι διαθέσιμος ούτε ο Αϊ Βασίλης!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το