Τοπικά

Με πρόσχημα το «ΕΣΠΑ» απέσπασαν 10.500 ευρώ από δυο ελεύθερους επαγγελματίες στη Νέα Αγχίαλο

Τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ χρησιμοποίησαν απατεώνες και εξαπάτησαν δύο ελεύθερους επαγγελματίες από τη Ν. Αγχίαλο, από τους οποίους φέρονται να πήραν 10.500 ευρώ. Η απάτη έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουνίου, ενώ χθες, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι απατεώνες φέρεται να ξαναχτύπησαν στην περιοχή του Αλμυρού.
Αυτή τη φορά, ωστόσο οι δύο επαγγελματίες που φέρεται να δέχθηκαν τηλεφωνήματα, δεν έπεσαν στην παγίδα και δεν κατέθεσαν χρήματα. Οι δύο εξαπατηθέντες ελεύθεροι επαγγελματίες από τη Ν. Αγχίαλο, κατέθεσαν χθες μήνυση για απάτη κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, δια του συνηγόρου τους, δικηγόρου Βόλου Μιχ. Χρόνη.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, άνδρας τηλεφώνησε στον έναν ελεύθερο επαγγελματία από τη Ν. Αγχίαλο την Παρασκευή και του παρουσιάστηκε ως υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, λέγοντάς του ότι έχει εγκριθεί η αίτησή τους για χρηματοδότηση της επιχείρησής τους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ωστόσο επειδή η προθεσμία ένταξης στο πρόγραμμα έληγε εκείνη την ημέρα (12 Ιουνίου), έπρεπε οι επιχειρηματίες να καταθέσουν το ποσό των 10.500 ευρώ σε λογαριασμό γυναίκας, που ο απατεώνας φέρεται να δήλωσε πως είναι επίσης υπάλληλος της τράπεζας, έτσι ώστε να γίνει δυνατή η εκταμίευση ποσού 46.250 ευρώ, που είχε εγκριθεί για την επιχείρησή τους… Τα 10.500 αφορούσαν προκαταβολή φόρου, χρήματα τα οποία θα τα λάμβαναν πίσω… Για να γίνει πιο πιστευτός, ανέφερε ακόμη πως τα δικαιολογητικά με τον φάκελο της έγκρισης υπαγωγής στο ΕΣΠΑ τα είχε αποστείλει στον ελεύθερο επαγγελματία από τον Φεβρουάριο του 2020, ωστόσο ο τελευταίος είχε καθυστερήσει να τα παραλάβει, διότι είχε μεσολαβήσει η πανδημία του κορωνοϊού… Αρχικά ζήτησε να καταθέσουν το ποσό των 7.000 ευρώ, ωστόσο τελικά ζήτησε και κατέθεσαν την Παρασκευή στον λογαριασμό της δήθεν υπαλλήλου της Τράπεζας, 7.000 ευρώ ο ένας και 3.500 ευρώ ο άλλος… Σε διάστημα 10 λεπτών από την κατάθεση στον λογαριασμό της δήθεν υπαλλήλου της Τράπεζας, έγιναν αναλήψεις από δυο διαφορετικά καταστήματα της ίδιας τράπεζας, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες τηλεφώνησαν στον άγνωστο κατόπιν, για την πορεία της χρηματοδότησής τους, ωστόσο αυτός δεν απάντησε και το ίδιο έπραξε και σε πολλά τηλεφωνήματα, που δέχθηκε από τους εξαπατηθέντες. Τελικά οι δύο επαγγελματίες κατάγγειλαν την απάτη στο Αστυνομικό Τμήμα και σε μια πρόχειρη έρευνα που έγινε στο διαδίκτυο, αποδείχθηκε ότι ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός ανήκει σε άτομο, που φέρεται να έχει εξαπατήσει και άλλους στη χώρα. Χθες υποβλήθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Ανάλογα τηλεφωνήματα δέχθηκαν χθες δυο επαγγελματίες του Αλμυρού, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν την κατάθεση και μάλιστα ο ένας ενημέρωσε για το περιστατικό το Αστυνομικό Τμήμα. Επίσης, προέβη σε ανάρτηση στα social media, προκειμένου να ενημερώσει τους συναδέλφους του.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δημοσκόπηση Metron Analysis για ευρωεκλογές 2024: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποια τα σοβαρότερα προβλήματα

Προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε…

28 Μαΐου 2024

Μητσοτάκης: Με τις πολιτικές που πρεσβεύει ο Κασσελάκης βρεθήκαμε στο χείλος της χρεοκοπίας

«Οι Ευρωεκλογές θα καθορίσουν εν πολλοίς τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη 5ετία. Η Ευρώπη…

28 Μαΐου 2024

Έκθεση της Κομισιόν για την ποιότητα των νερών κολύμβησης – Πεντακάθαρες οι θάλασσες της Ελλάδας

Το 95,8% των υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα είναι άριστης ποιότητας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία…

28 Μαΐου 2024

Βρετανός σκότωσε Ρώσο με μια μπουνιά – Παρενόχλησε την κόρη του

Κατηγορίες για ανθρωποκτονία αντιμετωπίζει ένας 34χρονος Βρετανός που χτύπησε Ρώσο με συνέπεια ο δεύτερος να…

28 Μαΐου 2024

Κρήτη: Σύλληψη για δολοφονία 17 χρόνια μετά

Την υπόθεση δολοφονίας του κτηνοτρόφου Κώστα Κουνάλη μετά από 17 χρόνια φέρεται να εξιχνίασε η…

28 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: «Στην Ελλάδα όλα είναι ακριβότερα» – Νέο βίντεο

Στο θέμα της ακρίβειας επανέρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με νέο βίντεο στα…

28 Μαΐου 2024