Τοπικά

Με πορτοκαλί θα φωτιστεί το «Κορδόνι» στην παραλία για την Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Με πορτοκαλί χρώμα θα «ντυθεί» το κορδόνι στην παραλία του Βόλου την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών με πρωτοβουλία και διοργάνωση του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις». Η πρωτοβουλία, που πραγματοποιείται από όλους τους Σοροπτιμιστικούς Ομίλους της Ελλάδας, της Ευρώπης, καθώς και διεθνώς στο πλάισιο των λεγόμενων Orange days, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην άσκηση και εκδήλωση βίας κατά των γυναικών, όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο.

Στο Βόλο η κοινή δράση και αντίδραση αποσκοπεί στην όσο τη δυνατόν εντονότερη εγρήγορση μελών και φίλων του Σοροπτιμισμού που δραστηροποιείται παγκόσμια με στόχο την αντιμετώπιση και επίλυση θεμάτων ισότητας. Η ανακήρυξη της 25ης Νοεμβρίου ως Διεθνούς Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θεσπίστηκε στις 17 Δεκεμβρίου 1999 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με στόχο τη διεθνή ανάδειξη του θέματος, προκειμένου να λάβει παγκόσμια διάσταση. Η ημέρα αυτή είχε ήδη καθιερωθεί από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μίραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από τη Δομινικανή Δημοκρατία με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο στις 25 Νοεμβρίου 1960. Η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδας στο πλαίσιο των λεγόμενων Orange days διοργανώνει 16ήμερες εκδηλώσεις με φωταγώγηση κεντρικών κτιρίων και χαρακτηρισττικών σημείων κάθε πόλης, ενώ τα μέλη της θα φέρουν πορτοκαλί μάσκες λόγω κορωνοϊού, καθώς και το χαρακτηριστικό πορτοκαλί φιογκάκι δηλώνοντας την ενεργή στάση για συνεχή εγρήγορση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Σε συνεργασία με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στον Βόλο θα δοθεί το έναυσμα παράλληλα με τη σχετική φωταγώγηση για διαδικτυακές ενημερωτικές διασκέψεις, αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σχετικές αναφορές στα Μέσα Ενημέρωσης.
Σημειώνεται ότι στον Βόλο λειτουργούν δύο Σοροπτιμιστικοί Όμιλοι πιστοποιώντας τον ενεργό εθελοντισμό σε δράσεις που αφορούν στις γυναίκες σε κάθε τομέα που προσδιορίζει την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική της ανέλιξη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το