Αθλητισμός

Με πλέι οφ και πλέι άουτ η Α1 πόλο – Θα αυξηθεί ο αριθμός των παικτών στα ρόστερ μετά από πρόταση του Βόλου 

Η ΚΟΕ διοργάνωσε χθες τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των σωματείων της Α1 πόλο ανδρών και γυναικών, για να συζητηθούν οι τρόποι διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, αλλά και η οργάνωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του Τάσο Μαρινάγη.
Φυσικά η πρόσκληση και η συμμετοχή του Βόλου σε αυτή την εκδήλωση της ΚΟΕ, σημαίνει την ντε φάκτο παραδοχή της ότι ο σύλλογος θα λάβει μέρος στην Α1 ανδρών της περιόδου 2020-21. Απομένει μόνο η τυπική ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με την οποία θα γνωστοποιείται η άνοδος του Βόλου στα «μεγάλα σαλόνια» της ελληνικής υδατοσφαίρισης.
Στην τηλεδιάσκεψη έγινε αναφορά σε συγκεκριμένα θέματα όπως:
-Η σύμπτυξη των ημερομηνιών των πρωταθλημάτων, σε χρονικά περιθώρια τέτοια που να εξασφαλίζουν την ολοκλήρωση τους μετά από πιθανές αναβολές ή και διακοπές, λόγω καραντίνας.
-Η εξασφάλιση του τρόπου διεξαγωγής ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικά, τα πρωταθλήματα, έως την ολοκλήρωση τους.
-Η οργάνωση υγειονομικών πρωτοκόλλων διεξαγωγής των αγώνων.
-Η δημιουργία πρωτοκόλλων ακύρωσης αγώνων.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε εκ μέρους της Ομοσπονδίας ο αντιπρόεδρος της και επικεφαλής της Επιτροπής Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Υδατοσφαίρισης Λεωνίδας Μπατάκης, ο επικεφαλής γιατρός Γιώργος Μαρίνος, ο ειδικός συνεργάτης Νίκος Σπηλιωτόπουλος, ο μάνατζερ Εθνικών ομάδων Αντώνης Αρώνης και ο τεχνικός διευθυντής υδατοσφαίρισης Γιώργος Μορφέσης.
Από όλους τονίστηκε η αναγκαιότητα να προστατευθούν οι αθλητές, ενώ είναι πολύ σημαντικό να μείνουν ασφαλείς και αθλητικές εγκαταστάσεις, ώστε να μη χρειαστεί να κλείσει κάποια από αυτές.
Επίσης, οι άνθρωποι της ΚΟΕ ζήτησαν από τα σωματεία να αποστείλουν έως τις 11 Σεπτεμβρίου, τα απαραίτητα στοιχεία, όπως δήλωση συμμετοχής, άδεια προπονητών, γνωστοποίηση κύριας και αναπληρωματικής έδρας, άδεια καταλληλότητάς της και ειδικά από φέτος, την ειδική αθλητική αναγνώριση τους.
Όσον αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών τέθηκαν επί τάπητος διάφορες προτάσεις. Ωστόσο, κυρίαρχη άποψη είναι να διεξαχθεί κανονικά σε δύο γύρους (26 αγωνιστικές) και να ακολουθήσουν πλέι οφ και πλέι άουτ.

Για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στην Α2 κατηγορία, 12 από τα 14 σωματεία πρότειναν να πέσουν δύο ομάδες και όχι τέσσερις. Δεν εξέφρασαν άποψη ο Ολυμπιακός και ο Βόλος, παρότι τον αφορά άμεσα μια και πρόκειται για νεοφώτιστη ομάδα.
Ωστόσο, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Μαρινάγης για αύξηση του αριθμού των παικτών στα ρόστερ των ομάδων είχε ευρεία αποδοχή. Μέχρι πέρυσι κάθε σύλλογος μπορούσε να δηλώσει έως 21 πολίστες, οι οποίοι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του Βόλου τόνισε ότι οι αθλητές πρέπει να γίνουν 25, ώστε να είναι εφικτό να αντικαθίστανται εκείνοι που ίσως νοσήσουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Από εκεί και πέρα, η κλήρωση της Α1 μάλλον θα γίνει στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ το Σάββατο 10 Οκτωβρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το