Αθλητισμός

Με πίστη για την πρόκριση οι Μικτές ΕΠΣΘ κόντρα στην Εύβοια

Την πρόκριση στο Φάιναλ 4 του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων διεκδικούν οι Μικτές Κ15 και Κ17 της ΕΠΣ Θεσσαλίας, που θα αναμετρηθούν με τα αντίστοιχα συγκροτήματα της ΕΠΣ Εύβοιας σήμερα την Κυριακή, στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στη Λαμία. Ο αγώνας των Κ15 θα αρχίσει στις 3 μ.μ. και αυτός των Κ17 στις 5 μ.μ.

Πρόκειται για παιχνίδια «νοκ άουτ» που σύμφωνα με την προκήρυξη και από τη στιγμή που ήταν γηπεδούχος η ΕΠΣΘ, έπρεπε να διεξαχθούν στο Βασδέκειο. Όμως η ΕΠΟ με μία ακατανόητη και εντελώς άδικη απόφαση όρισε ως τόπο διεξαγωγής τους το Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Φθιώτιδας στη Λαμία.

Εδώ να θυμίσουμε ότι στη φάση των «16» που η ΕΠΣ Θεσσαλίας ήταν φιλοξενούμενη αντιμετώπισε την ΕΠΣ Λάρισας στο «Αλκαζάρ» και όχι σε ουδέτερο γήπεδο. Επιπλέον, στη φάση των ομίλων οι ομάδες της έπαιξαν στον Βόλο μόνο μία φορά στα ματς με την Ευρυτανία. Τα υπόλοιπα παιχνίδια έδρας τα έδωσαν σε ουδέτερα γήπεδα. Αυτό έγινε διότι από φέτος ίσχυσε κανονισμός -όσον αφορά τους αγώνες των ομίλων- σύμφωνα με τον οποίο όταν η έδρα των δύο αντιπάλων απείχε πάνω από 200χλμ τα παιχνίδια έπρεπε να γίνουν σε άλλο γήπεδο με την απόσταση να μοιράζεται.

Όμως το γεγονός αυτό μάλλον δίνει μεγαλύτερη αξία στη φετινή εκπληκτική πορεία των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΘ, που έφτασαν με το… σπαθί τους στους «8» του πρωταθλήματός τους και θα επιδιώξουν να προκριθούν και στο Φάιναλ 4. Τόσο η Κ15, όσο και η Κ17 έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσουν τα συγκροτήματα της ΕΠΣ Εύβοιας και στις τάξεις τους επικρατεί πίστη για νικηφόρα αποτελέσματα.

Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους, αφού είχαν συναντηθεί και στη φάση των ομίλων, πάλι στη Λαμία, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Τότε η Κ15 της Εύβοιας είχε επικρατήσει με 1-0, ενώ ο αγώνας των Κ17 είχε λήξει ισόπαλος 2-2. Όμως τα σημερινά παιχνίδια θα έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Τον πρώτο λόγο για τη νίκη θα έχουν οι ομάδες που θα δείξουν ότι έχουν μεγαλύτερη θέληση, παίζοντας με πάθος. Αυτό είναι ένα στοιχείο που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές της ΕΠΣΘ, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες να περάσουν στο Φάιναλ 4.

Όπως έγινε γνωστό η αναχώρηση της αποστολής της ΕΠΣ Θεσσαλίας θα γίνει στις 11.30 το πρωί από τα γραφεία της Ένωσης (Μυτιλήνης-Κυρίλλου). Ο Ενωσιακός προπονητής Αντώνης Μάνδαλος έχει καλέσει συνολικά 40 παίκτες (20 για κάθε ομάδα), που είναι οι:

Κ15 (γεν. 2007-2008): Πέτρος Κόκκορης, Κώστας Μπέκος, Σωτήρης Πλιακοστάθης (Νέοι Αγίας Άννας), Νίκος Τζέκας (Ολυμπιακός Βόλου), Νίκος Παναγούλας, Θεόκλητος Παππάς, Παναγιώτης Τουλγαρίδης, Απόστολος Κοκκώνης, Θανάσης Μαυρουδής (Αγία Παρασκευή), Δημήτρης Θωμαΐδης (Άθλος), Λεωνίδας Ράιος, Άγγελος Παπαστεργίου, Γιώργος Κρομμύδας, Γιώργος Βελετζάκος, Αντώνης Ζαχαριουδάκης, Βασίλης Βαμβακάς (Αγία Άννα), Γιώργος Κρομμύδας, Αλέξανδρος Γκαραβέλας (Πύρασος), Αναστάσιος Καραγεώργος (Βόλος ΝΠΣ), Δημήτρης Σιαφαρίκας (Νέοι Αθλητές Νίκης).

Κ17 (γεν. 2005-2006): Δημήτρης Δαμασιώτης, Χαράλαμπος Κανούτας, Χρήστος Κόπανος (Νέοι Αθλητές Νίκης), Θεοφάνης Καλόγηρος (Τοξότης), Άγγελος Χασιώτης, Μάριος, Καραγιαννόπουλος (Άνθιμος Γαζής), Ηρακλής Βαρελόπουλος (Ακρόπολη Σέσκλου), Αλέξανδρος-Ιωάννης Χασάπης, Χρήστος Νούλας (Ρήγας Φεραίος), Δημήτρης Στάμος, Λεονάρντο Καφετζή, Φίλιππος Γεωργιτζίκης (Νέοι Αγίας Άννας), Κώστας Λυκουρίνος, Οδυσσέας Γκουγκούλης (Αγία Παρασκευή), Ανδρέας Τίτου (Άθλος), Βασίλης Χριστοδούλου (Βόλος ΝΠΣ), Λάμπρος Δημόπουλος (Σαρακηνός), Γιάννης Γεωργακόπουλος (Αγχίαλος), Νίκος Νικούδης (Πανιώνιος), Δήμος Μακρονάσιος (Αστέρας Ριζομύλου).

Διαιτητής ο Κολοβός
Η ΚΕΔ/ΕΠΟ όρισε ως διαιτητή και των δύο αγώνων τον Παναγιώτη Κολοβό της ΕΠΣ Φθιώτιδας. Βοηθοί του, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο παιχνίδι θα είναι ο Θανάσης Δοδόγλου και η Μαρία Πολυμέρου που επίσης ανήκουν στην ΕΠΣ Φθιώτιδας.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το