Τοπικά

Με πανό και συνθήματα έξω από τα δικαστήρια του Βόλου ζήτησαν την αποφυλάκιση της καθαρίστριας (video)

Παράσταση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια του Βόλου πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη σωματείων και συλλόγων που ζητούν την άμεση αποφυλάκιση της 53χρονης καθαρίστριας η οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την προσκόμιση πλαστού απολυτηρίου Δημοτικού προκειμένου να εργαστεί.
Σημειώνεται πως η 53χρονη γυναίκα κρατείται ήδη στις φυλακές Θήβας μετά και την απόφαση του Εφετείου.
Οι διαμαρτυρόμενοι με πανό και συνθήματα ζήτησαν να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία σε βάρος της καθαρίστριας και να επαναπροσληφθεί με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Στη συνέχεια παρέδωσαν στον Εισαγγελέα υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Μαγνησίας Mαρία Πλαγερά, που βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια του Βόλου για να διαμαρτυρηθεί ανέφερε ότι αίτημα τους είναι η άμεση αποφυλάκιση της καθαρίστριας και η άμεση προώθηση της στην εργασία της.  “Θα κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας για να γυρίσει η γυναίκα στην εργασία της” είπε χαρακτηριστικά.   Η ίδια δήλωσε πως προγραμματίζονται και νέες  κινητοποιήσεις στο μέλλον. “Τι θα κάνει η γυναίκα μετά τη φυλακή; Θα μπει πάλι μέσα; Έχουμε μάθει ότι έχουν διαγραφεί τα ένσημα της.  Η τοπική κοινωνία είναι μαζί μας για την αδικία που έγινε”.

Η αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Γλυκερία Πέτρου τόνισε πως η 53χρονη είναι μία γυναίκα του μόχθου  που πάλεψε για την οικογένειά της.
“Παλεύουμε πάντα για την ισοτιμία της γυναίκας.  Η καθαρίστρια είναι μια γυναίκα του μόχθου και όλα αυτά τα χρόνια πάλευε για να μεγαλώσει τα παιδιά της και να θρέψει την οικογένειά της.  Αύριο εκδικάζεται στη Λάρισα η υπόθεσή της και θέλουμε ο εισαγγελέας να προωθήσει το υπόμνημά μας στη Λάρισα έτσι ώστε όχι μόνο να αποφυλακιστεί αλλά και να επαναπροσληφθεί με όλα τα τα ένσημα που της αφαιρέθηκαν. Έχει διαγραφεί από το σύστημα λες και δεν υπήρξε ποτέ.  Να πάρει όλα τα ένσημα πίσω για να μπορέσει να έχει σύνταξη”.

Ανέφερε επίσης αυτό που έκανε η καθαρίστρια δεν ήταν σωστό αλλά την ίδια ώρα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα και βρίσκονται εκτός φυλακής.  “Η 53χρονη καθαρίστρια όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο τελείωσε το δημοτικό, αλλά και το γυμνάσιο” δήλωσε και πρόσθεσε πως στην αυριανή συγκέντρωση στο Εφετείο θα παραστεί και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Λάρισας.

Εκ μέρους του Δημοκρατικού Συλλόγου και η Δέσποινα Ευαγγελινού τόνισε πως αυτό που συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. “Δυστυχώς τιμωρούνται οι άνθρωποι του μόχθου. Βλέπουμε όλη την αυστηρότητα σε ένα άτομο που πάλεψε να έχει τη δουλειά του. Βλέπουμε συχνά λόγω της ανέχειας ανθρώπους να καταφεύγουν σε τέτοιες πρακτικές. Δεν το επικροτούμε αλλά είναι κάτι που το σύστημα σπρώχνει τους ανθρώπους να κάνουν”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το