Αθλητισμός

Με όλα τα «όπλα» ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Φωκικό

Άλλο ένα εμπόδιο εκτός έδρας θέλει να ξεπεράσει με επιτυχία ο Ολυμπιακός Βόλου, με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν την Κυριακή στο δημοτικό στάδιο της Άμφισσας τον Φωκικό. Αυτό είναι το τελευταίο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό μακριά από το Βόλο μέσα στο 2018, καθώς η χρονιά ολοκληρώνεται την Κυριακή 16/12 με την αναμέτρηση απέναντι στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν το παιχνίδι με μεγάλη σοβαρότητα και σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούν τον Φωκικό, ο οποίος παρουσιάζεται αδύναμος και βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου, μία θέση πάνω από την Αναγέννηση Καρδίτσας.
Έχουν κατανοήσει όλοι στην ομάδα, πως κανένα ματς δεν είναι εύκολο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει το στραβοπάτημα, αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι σε ολόκληρο το 90λεπτο. Το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας ήταν ένα μάθημα για τους παίκτες του Ολυμπιακού, παρότι ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-1.
Το βολιώτικο συγκρότημα θα μεταβεί στην Άμφισσα από αύριο Σάββατο και θα καταλύσει στο ξενοδοχείο «Ναυσικά» στην Ιτέα, όπως είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τον Αστέρα πριν τρεις αγωνιστικές. Στον Ολυμπιακό επιθυμούν η ομάδα να είναι ξεκούραστη και για τον λόγο αυτό δεν θα υπάρξει αυθημερόν μετακίνηση, τη στιγμή που το ταξίδι δεν είναι κοντινό, σε σχέση με τις ομάδες που εδρεύουν στη Θεσσαλία και στην Πιερία.

Με αλλαγές η ενδεκάδα
Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» συνεχίστηκε χθες με μεσημεριανή προπόνηση στο βοηθητικό του Πανθεσσαλικού σταδίου, όπου με εξαίρεση τον Σάκη Σάββα, ο οποίος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά, με τον Βασίλη Σαχινίδη να δουλεύει σε φουλ ρυθμούς μαζί με την ομάδα. Είναι, πλέον, θέμα της τεχνικής ηγεσίας να κρίνει πότε ο έμπειρος επιθετικός είναι έτοιμος από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης, προκειμένου να αρχίσει να παίρνει χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια. Είναι πολύ πιθανό, πάντως, ο Σαχινίδης να συμπεριληφθεί στην αποστολή ύστερα από το ματς της 2ης αγωνιστικής με τα Μετέωρα, στο οποίο είχε τραυματιστεί στο γόνατο.
Αν και ακόμη είναι νωρίς να γνωρίζουμε τις προθέσεις του Περικλή Αμανατίδη, όσον αφορά την μορφή που θα έχει η ενδεκάδα, το σίγουρο είναι πως θα επιστρέψουν στο βασικό σχήμα ορισμένοι παίκτες, που είτε έπαιξαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο με την Αναγέννηση, είτε δεν αγωνίστηκαν καθόλου. Έτσι, θα δούμε και πάλι να παίζουν, ως βασικοί, οι Ναζίμ, Σερτζίνιο, Φλίγκος, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια ο Γιακουμής ή θα διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα ο Παλιούρας.
Οι «ερυθρόλευκοι» δούλεψαν και χθες πάνω στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα το ματς με τον Φωκικό, τόσο όσον αφορά την ανάπτυξη και την επιθετική λειτουργία, όσο και το ανασταλτικό κομμάτι.
Με εξαίρεση το ντέρμπι με τη Νίκη, στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πετύχει τέρμα, σε όλα τα υπόλοιπα ματς εκτός έδρας οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, σημειώνοντας συνολικά εννέα γκολ. Από δύο στα ματς με Οικονόμο Τσαριτσάνης, Θησέα, και Αστέρα Ιτέας, ενώ τρία γκολ πέτυχαν στην τελευταία εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΑΟ Σελλάνων.
Θυμίζουμε, πως πρώτοι σκόρερ της ομάδας είναι οι Φλίγκος και Σερτζίνιο, οι οποίοι έχουν σημειώσει από έξι τέρματα, ενώ τέσσερα γκολ έχουν πετύχει οι Ζγκούρι και Ναζίμ.
Ο Ολυμπιακός έχει δεχθεί συνολικά πέντε τέρματα στο πρωτάθλημα εκ των οποίων τα τρία στα δύο τελευταία παιχνίδια με ΑΟ Σελλάνων και Αναγέννηση Καρδίτσας. Το γεγονός αυτό δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τον Περικλή Αμανατίδη, το οποίο έχει συζητήσει με τους παίκτες και έχει να κάνει με την έλλειψη συγκέντρωσης σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού.
*Σε επέμβαση στο νοσοκομείο Βόλου υποβλήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, Απόστολος Μαντζαφλέρης. Είναι πλέον καλά στην υγεία του, αναρρώνει στο σπίτι του και σε επικοινωνία που είχε με την «Θ» ευχαριστεί τον γιατρό Θανάση Λιούπη, καθώς και τους νοσηλευτές για τις υπηρεσίες τους.

Εκδρομή των Austrian Boys στην Άμφισσα
Δυναμικό «παρών» στην Άμφισσα αναμένεται να δώσουν οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού, πέρα από τους Βολιώτες φιλάθλους που θα πάνε με τα δικά τους Ι.Χ. για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι με τον Φωκικό.
Οι Austrian Boys εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία κάνουν γνωστό πως διοργανώνουν εκδρομή στην Άμφισσα για την Κυριακάτικη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Φωκικό και καλούν τας μέλη τους να δηλώσουν συμμετοχή. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Όλοι οι δρόμοι την Κυριακή οδηγούν στην Άμφισσα. Ο σύνδεσμος μας οργανώνει εκδρομή στην Άμφισσα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Φωκικό. Πάμε να κοκκινίσουμε ακόμα ένα γήπεδο και να βοηθήσουμε την ομάδα μας να πάρει άλλους τρεις βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο.
Δηλώσεις συμμετοχής σήμερα Παρασκευή 7-9 στον σύνδεσμο. Τιμή εκδρομής:10€. Ώρα αναχώρησης 10:30. Δεν σε αφήσαμε μόνο πότε…».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Meteo: Νέα εφαρμογή προειδοποιεί και ειδοποιεί για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Ένα νέο εργαλείο έγκαιρης ενημέρωσης και προειδοποίησης για έντονα καιρικά φαινόμενα ανέπτυξε το ΕΘνικό Αστεροσκοπείο…

26 Μαρτίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Κοντά στο 1,2 εκατ. ευρώ η προκαταβολή του 50% της κρατικής αρωγής προς πλημμυροπαθείς επιχειρήσεις της Σκιάθου ως το Μάρτιο

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και…

26 Μαρτίου 2024

Ανακηρύχθηκαν οι υποψήφιοι για τις εκλογές του ΤΕΕ Μαγνησίας

Οι υποψηφιότητες των συνδυασμών για τις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στις 19 Μαΐου 2024…

26 Μαρτίου 2024

Οδηγός λεωφορείου παρενόχλησε επιβάτιδα κατά το δρομολόγιο

Στη σύλληψη ενός οδηγού λεωφορείου προχώρησαν αστυνομικοί, καθώς αποπειράθηκε να βιάσει μία 53χρονη γυναίκα το…

26 Μαρτίου 2024

Ο Γεωργιανός χτύπησε τον μαθητή στο κεφάλι με σφυρί και μαχαίρωσε τον διευθυντή που πήγε να τον προστατεύσει

Για όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στο 41ο Γυμνάσιο στην Κυψέλη με έναν 19χρονο…

26 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση με θέμα: «ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ»

Κάθε Μάρτιο οι Εταιρείες Alzheimer της Ελλάδος, τιμούν και αφιερώνουν συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή, στους…

26 Μαρτίου 2024