Αθλητισμός

Με οδηγό την περσινή χρονιά συνεχίζουν να πορεύονται στη Νίκη

Μπορεί η Νίκη να μη γεύτηκε τη χαρά της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ 2, αλλά η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 σίγουρα έχει θετικό πρόσημο για εκείνη. Ειδικότερα η ΠΑΕ απέδειξε ότι παρά τον λίγο χρόνο που είχε στη διάθεσή της κατάφερε να οργανωθεί σε τέτοιο βαθμό παρουσιάζοντας μία υγιή ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, που αγκαλιάστηκε από τους φιλάθλους.

Οι «κυανόλευκοι» συνεχίζουν να πορεύονται με βάση το περσινό πλάνο, το οποίο θα ακολουθήσουν πιστά, αφού δεν ήταν μόνο για έναν χρόνο, αλλά ήταν μακροπρόθεσμο. Πάνω σ’ αυτό δούλεψε και ο Στάικος Βεργέτης με τους ποδοσφαιριστές. Από τη μία μεριά είχε άψογη συνεργασία μαζί τους και παρότι στο τέλος δεν ήρθε η άνοδος, εκείνος έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους.

«Ο ρόλος του προπονητή είναι να δείχνει το δρόμο και οι παίκτες να πορεύονται. Αυτό πρέπει να ισχύει πάντα και παντού. Αυτόν τον δρόμο που έδειξα στους παίκτες ακολουθήθηκε πιστά και κατά γράμμα σε έναν πολύ υψηλό βαθμό. Η περασμένη σεζόν πρέπει να είναι οδηγός μας για τις επόμενες» δήλωσε με νόημα ο 44χρονος προπονητής και εξηγεί τον λόγο:

«Κινηθήκαμε, δουλέψαμε πολύ ταπεινά, βλέπαμε τον κάθε αγώνα της Κυριακής λες και δεν υπήρχε Δευτέρα και ήταν το τελευταίο μας της ζωής μας και συντασσόμασταν όλοι σε αυτό το πρότζεκτ. Δεν έβλεπα μούτρα σε παίκτες που δεν παίζανε. Δεν έβλεπα ίντριγκες και εγωισμούς. Έβλεπα όλα τα παιδιά να είναι ομάδα και σε αυτή την ομάδα ήμουν ο DJ που έπαιζε μουσική. Έπαιζα καρσιλαμά, χορεύανε καρσιλαμά, έπαιζα ροκ χορεύανε ροκ. Έτσι πρέπει να πάει και τις επόμενες χρονιές».

Μάλιστα εξέφρασε την αίσθησή του ότι και φέτος συνεχίστηκε η δουλειά πάνω στις ίδιες βάσεις, έστω κι αν ακόμη δεν έχει αρχίσει η Φούτμπολ Λιγκ. «Υπάρχει η αίσθηση σε μένα πως συνεχίστηκε, αλλά το κριτήριο είναι ο αγώνας. Στον αγώνα ιδιαίτερα που δεν πάνε καλά τα πράγματα. Στον αγώνα θα φανεί αν κάποιοι έχουν ενοχληθεί που δεν παίζουν. Υπάρχει η αίσθηση από την προετοιμασία που κάναμε πως οι παίκτες θα πορευθούν στον ίδιο δρόμο, αλλά δεν μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε μέσα από τους αγώνες» ήταν η τοποθέτησή του.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που έδωσε παρομοιάζοντας την ΠΑΕ μ’ έναν ανθρώπινο οργανισμό, όπου χρειάζεται όλα τα όργανα να λειτουργούν σωστά, προκειμένου να παραμείνει υγιής, αποποιούμενος το ότι γι’ αυτό υπεύθυνος είναι μόνο ο ίδιος.

«Μην προσωποποιούμε τα πράγματα. Ο Βεργέτης είναι ένα «γρανάζι» στη «μηχανή» της Νίκης, η οποία έχει μία κεφαλή. Αυτή είναι η διοίκηση που έχει αποδείξει πόσο κοντά μας είναι, τόσο σε μένα, όσο και στους παίκτες. Μας στηρίζει υλικά και ψυχολογικά, κάτι που δεν κάνουν άλλες διοικήσεις.

Εάν η ομάδα είναι ένα σώμα, η διοίκηση είναι το κεφάλι. Ο προπονητής είναι ο εγκέφαλος στο αγωνιστικό κομμάτι, το προπονητικό τιμ τα μάτια και τα αυτά, οι παίκτες τα πόδια και ο κόσμος είναι η καρδιά, που στέλνει αίμα σ’ όλο το σώμα για να λειτουργήσει. Απόδειξη αυτού είναι η επέτειος του θανάτου του Βαγγέλη Κωστή και είδα όλα όσα έγιναν στη μνήμη του. Ήταν κάτι που με συγκίνησε και αυτό είναι που κάνει τη Νίκη ξεχωριστή σαν ομάδα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του Στάικου Βεργέτη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το