Τοπικά

Με …μικροοργανισμούς θα δοθεί η “μάχη” απολίπωσης του δικτύου αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ

Με την προσθήκη μικροοργανισμών θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα απολίπωσης της ΔΕΥΑΜΒ στο δίκτυο αποχέτευσης και φρεατίων. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά και αν έχει επιτυχία, τότε η ΔΕΥΑΜΒ θα εξετάσει τη συνολική εφαρμογή του. Τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η υπηρεσία προχώρησε στην απολίπωση των φρεατίων στο δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής, που αναφέρεται στο αντλιοστάσιο ακαθάρτων που βρίσκεται στην είσοδο του επιβατικού λιμένος και απομακρύνθηκαν περί τους 100 τόνους λιπών.
Σημειώνεται πως οι επιχειρήσεις στο κέντρο του Βόλου έχουν συμμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό ως προς την εγκατάσταση λιποσυλλεκτών. Ωστόσο, για επιχειρήσεις εστίασης όπως εστιατόρια ή σουβλατζίδικα, προκειμένου να καλύψει τις μεγάλες ποσότητες που παράγονται, ιδανικά θα χρειάζονταν λιποσυλλέκτες της τάξεως των 30 κυβικών μέτρων, όγκος που καταλαμβάνει τεράστιο χώρο. Με το πιλοτικό πρόγραμμα, που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου, θα γίνεται προσθήκη μικροοργανισμών τρεις φορές την εβδομάδα σε δέκα διαφορετικά καταστήματα. Οι μικροοργανισμοί θα έχουν δράση εξαφάνισης των οσμών αλλά και δράση μείωσης του ρυπαντικού φορτίου που καταλήγει στον Βιολογικό Καθαρισμό. Τα καταστήματα εστίασης που θα ενταχθούν στο πιλοτικό πρόγραμμα βρίσκονται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Φιλελλήνων, 28ης Οκτωβρίου, Μεταμορφώσεως και παραλία. Εφόσον το πιλοτικό πρόγραμμα στεφθεί με επιτυχία, τότε η ΔΕΥΑΜΒ θα εξετάσει την εγκατάσταση στο δίκτυό της μόνιμων σταθμών έγχυσης των μικροοργανισμών αυτών.

Ένα φορτηγό μπάζα ανασύρθηκε από φρεάτιο στην Ιάσονος
Γεμάτο με μπάζα ήταν φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες και χρειάστηκε φορτηγό για τη μεταφορά τους. Πρόκειται για φρεάτιο που βρίσκεται στην Ιάσονος, όπου συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε το προηγούμενο διάστημα στον καθαρισμό του. Τα παραπάνω ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο Γενικός Διευθυντής Δ.Κουτσιφέλης. Πρόσθεσε επίσης πως η ΔΕΥΑΜΒ προχωρά και στην ανακατασκευή των δύο δεξαμενών ύδρευσης στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς. Οι δεξαμενές θα συντηρηθούν και θα ενοποιηθούν και οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ θα μπορούν να θέσουν τη μία από τις δύο εκτός λειτουργίας αν συμβεί κάτι.

Νέος τρόπος εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ
Μία νέα υπηρεσία για την εξόφληση λογαριασμών θα ενεργοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στη ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να πληρώνουν ηλεκτρονικά τους λογαριασμούς τους. Πρόκειται για την υπηρεσία e-pos, που θα διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας της ΔΕΥΑΜΒ. Οι καταναλωτές θα μπορούν, πατώντας πάνω στον ειδικό σύνδεσμο να πληρώσουν ηλεκτρονικά τον λογαριασμό τους με τη χρήση της τραπεζικής τους κάρτας. Ειδικότερα οι καταναλωτές, σε ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί, θα πληκτρολογούν τον αριθμό του ρολογιού τους θα προχωρούν στην ηλεκτρονική εξόφληση. Με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να προσέρχονται στην Επιχείρηση για να εξυπηρετηθούν στα ταμεία, ούτε να πληρώνουν τον λογαριασμό μέσω web banking που προσφέρει η τράπεζά τους. Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ όπου ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της επιχείρησης για τη σύναψη σύμβασης Acquiring-ηλεκτρονικό εμπόριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το