Τοπικά

Με μια κλινική covid το “Αχιλλοπούλειο” από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο – Επαναλειτουργεί η Α’ παθολογική 

Συνολικά 11 κρούσματα κορωνοϊού «έδωσε» χθες ο ΕΟΔΥ στη Μαγνησία, εκ των οποίων τα τρια στις Σποράδες, ενώ 18 είναι οι νοσηλευόμενοι στο Νοσοκομείο. Ανάμεσα στους νοσηλευόμενους στη ΜΕΘ και ένας άντρας 36 ετών , που δεν είναι όμως διασωληνωμένος.
Το Σαββατοκύριακο θα συμπτυχθούν οι κλινικές και θα λειτουργεί στο Νοσοκομείο του Βόλου μια κλινική covid, ώστε να αποκατασταθεί και η λειτουργία της Α’ Παθολογικής. Θα ξεκινήσει ταυτόχρονα ο προγραμματισμός των αδειών και των ρεπό σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δύο κρούσματα «έδωσαν» τα rapid tests
Στο πλαίσιο δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ, ολοκληρώθηκαν οι δωρεάν μαζικές λήψεις τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) μέσω δειγματοληψίας, που πραγματοποιήθηκαν χθες στον Δήμο Βόλου.
Στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων διενεργήθηκαν τεστ σε 181 άτομα και βρέθηκε 1 θετικό, στην Πλατεία Ελευθερίας λήφθηκαν 74 δείγματα και βρέθηκε 1 θετικό, ενώ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και στον Άνω Βόλο λήφθηκαν από 47 δείγματα και όλα βρέθηκαν αρνητικά.

Πού θα γίνουν σήμερα δωρεάν τεστ
Aπό την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ συνεχίζονται οι δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης σήμερα στον Βόλο και θα διενεργηθούν:
– Μαζική δειγματοληψία στο Διοικητήριο Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων από ώρα 08.00 έως 14.00.
– Μαζική δειγματοληψία στο ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας από ώρα 08.00 έως 14.00.
– Μαζική δειγματοληψία στην Πλατεία Ελευθερίας από ώρα 08.00 έως 14.00.
– Μαζική δειγματοληψία στoν Άνω Βόλο, ΤΟΜΥ Ιωλκού από ώρα 08.00 έως 14.00.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το