Τοπικά

Mε μεγάλη εθελοντική προσφορά ο Έρανος Αγάπης της ΙΜΔ συγκέντρωσε 84.000 ευρώ το 2015

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Στις 83.991 ευρώ ανήλθε το ποσό που κατάφερε να συγκεντρώσει ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.  Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Ξενία, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, που κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το 2014.

Το ποσό των 83.991 ευρώ διατέθηκε στο Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο- περίπου τα μισά από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν- στο Κέντρο Συμπαραστάσεως Οικογένειας δόθηκαν περίπου 35.000 ευρώ και περίπου 8.500 ευρώ στα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία.

Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος, το έργο που παράγεται από την τοπική Εκκλησία είναι σημαντικό τόσο για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη το φαγητό όσο και για τα παιδιά στα σχολεία που υποσιτίζονταν και το πρόβλημα αυτό εξαλείφτηκε σε συνεργασία με διευθυντές και συλλόγους γονέων.

Βέβαια, όπως ανέφερε, η κρίση δεν θα μπορούσε να μην έχει επηρεάσει και την εκκλησία της Ελλάδος.  Ωστόσο σε τοπικό επίπεδο οι ενορίες προσπαθούν να ισοσκελίζουν το έλλειμμα με τις προσφορές των συνανθρώπων μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το