Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση επετειακού τόμου του ΚΕΒΙΜΑΣΥ

Το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση παρουσίασης του επετειακού τόμου του στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Βόλου (Μικρασιατών 81, κτήριο Σπίρερ) την Τρίτη στις 7 Νοεμβρίου.
Η προσέλευση φίλων του ΚεΒιΜαΣυ, αλλά και των βιβλιόφιλων της περιοχής μας ήταν μεγάλη δείχνοντας την αγάπη, αλλά και την εκτίμηση προς τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στα πολιτιστικά δρώμενα το Κέντρο.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης υπήρξαν οι χαιρετισμοί από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού και τον πρόεδρο του Κέντρου κ. Β. Δ. Αναγνωστόπουλο, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Χαιρετισμό απέστειλε και η υφυπουργός του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. κ. Ζέττα Μακρή.
Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε σύντομη ομιλία της αντιπροέδρου του ΚεΒιΜαΣυ Γιώτας Κούγιαλη, συγγραφέα, για το ιστορικό ίδρυσης και τις δράσεις στα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στο ιδρυτικό μέλος του ΚεΒιΜαΣυ Βασίλη Μητσάκη, ο οποίος με τη χειμαρρώδη αποφώνησή του συγκίνησε τους παριστάμενους.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε η παρουσίαση του τόμου με τίτλο «Τα δεκάχρονα του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων-Η βιβλιακή παραγωγή των μελών» με ομιλητές την κ. Μαρίτα Παπαρούση, πρόεδρο του Π.Τ.Δ.Ε. Παν/μίου Θεσσαλίας, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Διδακτικής της Λογοτεχνίας με θέμα «Η συμβολή των Πολιτιστικών Σωματείων στην προώθηση και διαφύλαξη του τοπικού πολιτισμού: Η περίπτωση του ΚεΒιΜαΣυ». Την εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του Πασχάλη Δήμου, συμβούλου Εκπαίδευσης Δασκάλων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και γραμματέα του ΚεΒιΜαΣυ, με θέμα «Παιδαγωγική αξιοποίηση των βιβλίων Μαγνησιωτών Συγγραφέων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση».
Την εκδήλωση συντόνισε με επιτυχία η φιλόλογος Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα, μέλος του ΚεΒιΜαΣυ και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το