Πολιτισμός

Με μεγάλη επιτυχία η 22η Χορωδιακή Συνάντηση στην Νέα Αγχίαλο

Το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Νέας Αγχιάλου, πραγματοποιήθηκε από την Μικτή Τετράφωνη Χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου, η 22η Χορωδιακή Συνάντηση του 6ου Χορωδιακού Φεστιβάλ του Δήμου Βόλου.
Η Χορωδία, που από τον Οκτώβριο του 2017 τελεί υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της νέας μαέστρου Μαριάννας Σαμαρτζή, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση, μέσα από ένα πρόγραμμα αγαπημένων Eλλήνων συνθετών και ανταποκρίθηκε πλήρως στις υψηλές προσδοκίες των φίλων της μουσικής που κατέκλυσαν την αίθουσα της εκδήλωσης και ενδυνάμωσαν την προσπάθεια με το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους.


Στην άρτια αυτή εμφάνιση, καθοριστικό ρόλο είχε και η συμμετοχή των αξιόλογων μουσικών, Φρόσως Γαρδικλή στο πιάνο και Άκη Μπουκουβάλα στην κιθάρα.
«Η διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, καθώς και η αταλάντευτη προσήλωση μας στον λόγο, την μουσική παιδεία και την ποίηση, μέσα από στίχους και μελωδίες διακεκριμένων ποιητών και μουσικών, προβάλει και προάγει την πολιτιστική κουλτούρα του τόπου μας, που επιθυμούμε να παραμένει ζωντανή και να μεταλαμπαδεύεται. Η Μικτή τετράφωνη Χορωδία της Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου οραματίζεται ότι θα παραμείνει πιστή σε αυτή την παράδοση, αναβαθμίζοντας το καλλιτεχνικό της έργο», τόνισαν οι διοργανωτές.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Παιδική – Εφηβική Χορωδία του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου, με την οποία έγινε η έναρξη του προγράμματος, η Μικτή Δημοτική Χορωδία Λιβαδειάς, η Βολιώτικη Χορωδία και η Δημοτική Χορωδία Αγιάς, όλες με πολύ αξιόλογους μαέστρους, χορωδούς και μουσικούς.
Οι φιλοξενούμενες χορωδίες, πριν την εκδήλωση περιηγήθηκαν στα αρχαιολογικά και τουριστικά μέρη της πόλης, απολαμβάνοντας το δειλινό στην όμορφη παραλία της Νέας Αγχιάλου. Μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης ακολούθησε γλέντι σε παραλιακό κέντρο διασκέδασης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το