Τοπικά

Με λαμπρότητα γιόρτασε ο Βόλος τον πολιούχο του – Μητροπολίτης Ιγνάτιος “Δε θα πρέπει να λησμονούμε τα παιδιά” – photos

Την μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, του προστάτου των ναυτικών και Αγίου των θαλασσών, γιόρτασε με επισημότητα η πόλη του Βόλου σήμερα.

Επίκεντρο του εορτασμού ο Μητροπολιτικός Ναός της Πόλης, όπου το πρωί τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ξεκίνησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη την παραλία του Βόλου.

Το παρόν στις λατρευτικές εκδηλώσεις έδωσαν πολιτικοί, στρατιωτικοί και τοπικοί φορείς της πόλης μας.

Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος ανέφερε μεταξύ άλλων «Είναι η στιγμή να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τους ναυτικούς και τους λιμενικούς. Δεν υπάρχει πλοίο που δεν έχει την εικόνα του Αγίου μας.

Πιστεύουμε ότι κάθε ανθρώπινη ζωή είναι εικόνα του Θεού. Η πόλη βιώνει την αλληλλεγγύη. Δε θα πάψουμε να είμαστε αλληλέγγυοι  και δε θα πρέπει να λησμονήσουμε τα παιδιά παρασυρόμενοι από γεγονότα που εξελίσσονται και θέλω να πιστεύω ότι θα φανούμε όλοι αντάξιοι των περιστάσεων, θα υπερασπιστούμε τον κάθε άνθρωπο, τον κάθε αδελφό μας και ιδιαίτερα τα παιδιά, γιατί ο Άγιος Νικόλαος είναι ο κατεξοχήν Άγιος που απαρνείται κάθε βία. ΈΤο δένδρο του Θεού είναι σαν την ορθόδοξη πίστη μας. Υποδεχτήκαμε και υποδεχόμαστε παιδιά απ’ όλο τον κόσμο και στεκόμαστε κοντά τους με στοργή και αγάπη. Πορευόμαστε ενωμένοι, άρχοντες και λαός αυτού του τόπου»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το