Τοπικά

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου στην υποχρηματοδότηση και τις απολύσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου διαμαρτυρόμενοι για την προσεχή απόλυση συμβασιούχων, την καθυστέρηση έγκρισης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου, στην καθυστέρηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τις περικοπές των εφημεριών. Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή Γενική τους Συνέλευση.

Η ανακοίνωση της Ένωσης

Σήμερα Πέμπτη 31-10-2019 έγινε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας σε ενωτικό κλίμα και ομόφωνα αποφασίστηκε η δυναμική προάσπιση της δημόσιας υγείας, καθώς επίσης να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019 στις 12 η ώρα μπροστά στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου:
1. Διαμαρτυρόμαστε για την προσεχή απόλυση των συμβασιούχων συναδέλφων. Το επικουρικό προσωπικό εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνια τώρα. Η απόλυσή των συναδέλφων θα δημιουργήσει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα σε αρκετά Τμήματα του Νοσοκομείου.
2. Διαμαρτυρόμαστε για την καθυστέρηση της έγκρισης του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου που αφορά στους τελευταίους μήνες. Διαμαρτυρόμαστε γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση και περικοπή θα σημαίνει μοιραία περικοπή στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
3. Διαμαρτυρόμαστε για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού που χρειάζεται για τη λειτουργία του Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου.
4. Διαμαρτυρόμαστε για τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς των νέων ιατρών (ειδικευόμενων και ειδικών). Πρέπει άμεσα να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς των νέων ιατρών, ώστε να αποφασίσουν να παραμείνουν στη χώρα μας.
5. Διαμαρτυρόμαστε για τις παράλογες περικοπές των εφημεριών των ιατρών. Ενώ το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει περισσότερες εφημερίες λόγω της υπάρχουσας υποστελέχωσης, οι υπερβάλλουσες εφημερίες περικόπτονται.
6. Διαμαρτυρόμαστε για την παντελή απουσία, από την πλευρά της Πολιτείας, προγραμμάτων συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Δηλώνουμε την αντίθεση μας στην πρόταση μετατροπής των Δημόσιων Νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το