Τοπικά

Με κεριά από την εκκλησία φωτίζει το σπίτι της οικογένεια στην συνοικία Πέτρου και Παύλου

Η κρίση έχει χτυπήσει και την εργατική συνοικία, όπου βρίσκεται η Ενορία Πέτρου και Παύλου και καθημερινά διατίθενται 90 μερίδες φαγητού. Παράλληλα παρέχεται ευρύτερη βοήθεια με την πληρωμή λογαριασμών, φαρμάκων, ακόμη και μέρους του ενοικίου. Μάλιστα υπάρχει οικογένεια η οποία δεν έχει ρεύμα στο σπίτι της και λαμβάνει κεριά από την εκκλησία για να υπάρχει φως στο σπίτι.
Σε μια από τις πιο ακριανές συνοικίες της πόλης, στην Ενορία Πέτρου και Παύλου, οι οικογένειες και οι μοναχικοί άνθρωποι που βρίσκονται σε πολύ δυσχερή οικονομική θέση, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Το βλέμμα στρέφεται στην Ενορία της γειτονιάς τους για να ζητήσουν βοήθεια τόσο σε φαγητό όσο και στην πληρωμή διαφόρων υποχρεώσεων, ακόμη και για την εξασφάλιση του ρεύματος.
Παράλληλα η ενορία διαθέτει το κολατσιό σε δεκάδες μαθητές γειτονικών σχολείων.

Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου π. Σταύρος Σωτηρόπουλος μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή «Θεσσαλία παντού» του 9,86 ανέφερε πως «η κρίση με την ανεργία και την υποαπασχόληση έχει κτυπήσει πλέον και την Ενορία Πέτρου και Παύλου, στην άκρη της Νέας Ιωνίας και ευρύτερα του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου που είναι μια παραδοσιακά ιερατική περιοχή. Βλέπουμε πλέον οικογένειες που παλιότερα είχαν δύο εργαζόμενους και τώρα είτε να μην έχουν κανένα είτε να εργάζεται ο άνδρας με τέσσερις ώρες την ημέρα και να λαμβάνει 300-400 ευρώ. Αυτές οι οικογένειες έρχονται πλέον στον ναό και ζητούν βοήθεια».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «καθημερινά προσφέρουμε 90 μερίδες φαγητού σε οικογένειες, μοναχικά άτομα, ηλικιωμένους που είτε δεν έχουν κανένα εισόδημα είτε έχουν ένα πολύ πενιχρό εισόδημα και προσπαθούν μέσα από την Ενορία να εξασφαλίσουν τουλάχιστον το φαγητό τους. Έχουμε τη στήριξη τόσο των εθελοντριών γυναικών που παρασκευάζουν καθημερινά το φαγητό και το προσφέρουν όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν κρέατα, ψωμιά, λαχανικά και άλλα είδη. Εξάλλου τα έσοδα του ναού είναι περιορισμένα, οι ανάγκες μεγαλώνουν και ευτυχώς ο κόσμος βοηθά στηρίζοντας το κοινωνικό έργο της Ενορίας».

Όμως η βοήθεια στους φτωχούς και τους άπορους δεν είναι μόνο στο καθημερινό φαγητό. «Προσφέρουμε και με άλλους τρόπους. Πληρώνουμε λογαριασμούς για τις αγορές φαρμάκων, ακόμη και κάποιο τμήμα του ενοικίου» τόνισε ο π. Σταύρος Σωτηρόπουλος και συμπλήρωσε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχει οικογένεια που λόγω οφειλής χιλιάδων ευρώ προς τη ΔΕΗ δεν έχει ρεύμα στο σπίτι της και λαμβάνει από εμάς κεριά για να έχει φως στο σπίτι της. Παράλληλα την περίοδο του χειμώνα της δίνουμε ανά δύο ημέρες ξύλα για να τα καίει στην ξυλόσομπα και να έχει ζέστη το σπίτι. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση που η Ενορία μας προσπαθεί να βοηθήσει με το φαγητό, με τα ξύλα, και όπως αλλιώς μπορεί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το