Τοπικά

Με «καπέλο» έως 854% πωλούν οι εταιρείες υλικά στο «Αχιλλοπούλειο» – Καμία προσφορά για μάσκες υψηλής προστασίας και ποδιές

Το Νοσοκομείο του Βόλου αφενός δεν μπορεί να βρει στην αγορά υλικά για να αγοράσει, ώστε να «οχυρωθεί» απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ για τις παραγγελίες που έγιναν οι εταιρείες πωλούν με «καπέλο»» 854%. Οι προκηρύξεις αγοράς έγιναν με βάση τις καθορισμένες ανάγκες, αλλά η κατάσταση έχει ξεφύγει, καθώς αφενός οι ελλείψεις είναι τεράστιες, αφετέρου τα υλικά έχουν εκτοξευθεί σε δυσθεώρητες τιμές.
Η έρευνα αγοράς για την επείγουσα προμήθεια υγειονομικού υλικού προκειμένου να υπάρξει προστασία από τη διάδοση του κορωνοϊού, έδειξε πως καμία προσφορά δεν κατατέθηκε για μάσκες υψηλής προστασίας με ενσωματωμένη βαλβίδα, για ποδιές αδιαπέρατες μιας χρήσης και για καπέλα χειρουργείου.
Από την έρευνα αγοράς διαπιστώθηκε πως σε σύγκριση με τις τελευταίες αναφορές στο παρατηρητήριο τιμών, η αύξηση στις μπλούζες μιας χρήσης που είναι μη αποστειρωμένες είναι 102,21%, οι μάσκες χειρουργείου απλές με κορδόνι παρουσίασαν αύξηση 854,55%, το βαμβάκι 32,53%, και τα γυαλιά προστασίας από ιούς και γρίπη 530,77%.
Ο διαγωνισμός για όσα υλικά δεν υπήρξαν προσφορές θα επαναληφθεί, ενώ για όλα τα υπόλοιπα υλικά που παρουσιάζουν υπέρογκες αυξήσεις δεν μπορούν να γίνουν παραγγελίες εάν δεν δοθεί το «πράσινο φως» από το υπουργείο Υγείας, καθώς κάθε πράξη που υπερβαίνει τις τιμές του Παρατηρητηρίου, θεωρείται παράνομη.
Η 5η ΥΠΕ, πρέπει να γνωμοδοτήσει θετικά στη νομική κάλυψη της προμήθειας των ειδών που προσκρούουν σε θέματα επί των αγορονομικών διατάξεων. Επιπλέον να εγκρίνει πρόσθετη χρηματοδότηση δεδομένου ότι η εν λόγω προμήθεια σε συνδυασμό με την υπερκοστολόγηση των επίμαχων υλικών, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου του οικονομικού έτους 2020.

Δεσμεύσεις υφυπουργού για θέσεις γιατρών
Χωρίς να δώσει χρονοδιαγράμματα προσλήψεων, ο υφυπουργός υγείας κ. Κοντοζαμάνης συναντήθηκε χθες με μέλη του συμβουλίου Νοσοκομειακών Γιατρών του «Αχιλλοπούλειου».
Ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει το υπουργείο σε επαναπροκήρυξη των έξι θέσεων γιατρών για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, χωρίς να ορίσει ημερομηνία.
Δεσμεύτηκε επίσης για προκήρυξη θέσεων συμβασιούχων επικουρικών, χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου, αλλά και για θέσεις μονίμων γιατρών, χωρίς επίσης να ορίζει αριθμό και χρονοδιάγραμμα.
Η συνάντηση είχε αντικείμενο την υποστελέχωση του Νοσοκομείου και την ανάγκη πρόσληψης γιατρών.
Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος επισήμανε πως «ζητούμε να προσληφθούν άμεσα γιατροί, καθώς η υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε ορισμένες κλινικές και τμήματα αποτελεί σημαντικό πρόβλημα».
Ο κ. Μαλινδρέτος τόνισε πως η συνάντηση είχε θετικό αποτέλεσμα και ότι αναμένεται η υλοποίηση των δεσμεύσεων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Αγάπη μου, φοράω την πασμίνα σου» – Το σκάνδαλο που έχει ταρακουνήσει την ισπανική κοινή γνώμη – Είχε δεσμό η βασίλισσα Λετίθια με τον πρώην κουνιάδο της;

Ότι είχε σχέση με τη βασίλισσα Λετίθια της Ισπανίας ισχυρίζεται ο πρώην κουνιάδος της, Jaime…

4 Δεκεμβρίου 2023

Αχ. Μπέος “Αύριο κατατίθεται η μελέτη για την Κουκουράβα”

Αύριο, θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο η μελέτη του δήμου Βόλου για την Κουκουράβα, όπως…

4 Δεκεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων για την παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με…

4 Δεκεμβρίου 2023

Παρίσι: Ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση ο 26χρονος Γαλλοϊρανός

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έναν Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα το…

4 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκίνηση στο ΑΠΘ – Έδωσαν τιμητικά το πτυχίο της Αρχιτεκτονικής στις αδικοχαμένες φοιτήτριες

Το πτυχίο Αρχιτεκτονικής στην Ελπίδα Χούπα και στην Εριέττα Μόλχου, οι οποίες έχασαν τη ζωή…

4 Δεκεμβρίου 2023

Οι Kiss γίνονται… ψηφιακά αθάνατοι: Και γιατί πέσαμε από τα σύννεφα; Τα λεφτά είναι πολλά

Όλα στον βωμό του χρήματος; Η αλήθεια είναι πως οι Kiss δεν έχουν κρύψει και…

4 Δεκεμβρίου 2023