Τοπικά

Με ίδιο αριθμό αφίξεων και λιγότερα έσοδα έκλεισε το 2019 για τους ξενοδόχους στη Μαγνησία

Βόλος, Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια θα τραβήξουν το κουπί της μεγαλύτερης επισκεψιμότητας με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία για τι τριήμερο των Φώτων να κυμαίνεται στο 80% περίπου, ενώ στο υπόλοιπο Πήλιο οι πληρότητες αναμένονται να φτάσουν έως το 60%. Οι ξενοδόχοι προσδοκούσαν σε καλύτερα νούμερα και φαίνονται να μην είναι ικανοποιημένοι από τις πληρότητες στα ξενοδοχεία τους στις γιορτές.

Η Μαγνησία και κυρίως το Πήλιο και ο Βόλος πρέπει να θεωρούνται από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα με χιλιάδες επισκέπτες να αναμένονται και για αυτό το τριήμερο των Φώτων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε ότι σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και Χάνια οι πληρότητες στα ξενοδοχεία αναμένεται να φτάσει στο 80% περίπου, το 60% θα αγγίξουν το υπόλοιπο Πήλιο.

«Δεν υπάρχει ικανοποίηση, διότι θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα για εμάς» τόνισε ο κ. Γιώργος Ζαφείρης.

Σε έναν μίνι απολογισμό για το έτος που έφυγε, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας σημείωσε ότι «γενικότερα η χρονιά έκλεισε με τις ίδιες αφίξεις, αλλά με μικρότερα έσοδα για τους ξενοδόχους στη Μαγνησία».

Όσον αφορά στα μεγαλύτερα προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν οι ξενοδόχοι για το 2019, ήταν, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ζαφείρη, το γνωστό πρόβλημα με το Airbnb και το φαινόμενο με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

«Οι εκλογές που έγιναν το καλοκαίρι μας κατέστρεψαν. Γενικά το τουρκικό και το μακεδονικό επηρέασαν αρνητικά τον κλάδο μας. Επίσης τα οικονομικά είναι πλέον δυσβάστακτα. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε ήταν από το Airbnb» σημείωσε ο κ. Γ. Ζαφείρης.

Για το 2020 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας τόνισε ότι «ελπίζουμε και πάντα θα βάζουμε πλάτη. Δεν το παρατάμε», για να προσθέσει: «Συνεχίζουμε με παρουσία σε εκθέσεις τουρισμού, παρουσιάσεις που θα κάνουμε για την περιοχή σε συνεργασία με τους δήμους, εκπαίδευση του προσωπικού και των επιχειρηματιών. Ένας καινούργιος αγώνας και να δούμε αν θα τα καταφέρουμε».

Τέλος για τις τιμές στις γιορτές, αλλά και για το 2019 ο κ. Γιώργος Ζαφείρης ενέφερε ότι αυτές παραμένουν στα ίδια επίπεδα από το 2010 και δεν έχουν αλλάξει, παρά τις αυξήσεις στα έξοδα και τη φορολογία.

Γενικότερα πάντως οι ξενοδόχοι των χειμερινών προορισμών εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των ξενοδοχείων τους και το 2019 δεν θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, καθώς τα έξοδα έχουν αυξηθεί, ενώ τα έσοδα (τιμές, πληρότητες) παραμένουν σταθερά τα τελευταία χρόνια. Γενική είναι η αίσθηση ότι δεν άλλαξε και πολύ η εικόνα σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης θεωρούν ότι η υπερφορολόγηση είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τον κλάδο.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το