Τοπικά

Με εξωτερικούς φρουρούς καταστημάτων κράτησης συναντήθηκε ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας συναντήθηκε με τις αντιπροσωπείες της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (ΥΕΦΚΚ) του Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Ανηλίκων Κασσαβέτειας και του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Βόλου, οι οποίοι του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους.
Πρόκειται για υπαλλήλους ένστολους και ένοπλους, οι οποίοι έχουν σαν βασική τους αποστολή την εξωτερική φρούρηση των καταστημάτων κράτησης αλλά και τη μεταγωγή κρατουμένων, τη φρούρησή τους κ.λπ. Αποτελεί σώμα που λειτουργεί 19 έτη σύμφωνα με διατάξεις που αφορούν τους δημόσιους πολιτικούς υπαλλήλους, σε συνδυασμό με τις διατάξεις και ρυθμίσεις που αφορούν το φυλακτικό προσωπικό των Καταστημάτων Κράτησης. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Κυβέρνησης, το σώμα εντάσσεται στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, και όχι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι αντιπρόσωποι των Εξωτερικών Φρουρών εξέφρασαν στον βουλευτή τον φόβο μήπως και οι νέες διατάξεις προβλέπουν αντικατάστασή τους από την Ελληνική Αστυνομία, τώρα μάλιστα που θα επανέλθουν και τα Καταστήματα Κράτησης Γ΄ τύπου. Θεωρούν πως μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε στην απραξία και τον παραγκωνισμό 1.800 υπάλληλοι νέους και άρτια εκπαιδευμένους.
Ο Κ. Μαραβέγιας άκουσε τον προβληματισμό τους δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να το μεταφέρει στους αρμόδιους φορείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το