Τοπικά

Με επιτυχία τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα: «Ειρηνική Συνύπαρξη των λαών»

Πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή βράδυ με επιτυχία τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα: «Ειρηνική Συνύπαρξη των λαών», με τη συμμετοχή καλλιτεχνών του νομού Μαγνησίας και πλήθους κόσμου.

 

Ο Πρόεδρος της Επ. Ειρήνης Βόλου κ. Θεόδωρος Καραγιάννης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες-εικαστικούς του νομού μας, τα σχολεία που παρουσιάζουν τα έργα τους και ιδιαίτερα την σπίθα της νέας γενιάς, τους 3 μικρούς φίλους της ειρήνης για την συμμετοχή τους στην έκθεση. Ευχαρίστησε επίσης την κα. Έρρικα Γκούτενσβαγκερ, πρόεδρο του ΕΣΒ καθώς και τα άλλα μέλη του ΕΣΒ που επιμελήθηκαν της Έκθεσης.

 

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου ρίχνει φως στις αιτίες των επεμβάσεων και των πολέμων που δεν είναι άλλες από την πάλη για το μοίρασμα των νέων αγορών, για τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, για τους δρόμους μεταφοράς και εν τέλει την ενίσχυση της μιας πλευράς απέναντι στην άλλη.

 

Ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και δυο χρόνια στην Ουκρανία, η σφαγή στη Γάζα με πάνω από 32.000 νεκρούς και 75.000 τραυματίες, η όξυνση στα ελληνοτουρκικά, αλλά και οι εστίες πολέμου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που δικαιολογημένα προκαλούν φόβο και ανασφάλεια για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

 

Η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο από την Αλεξανδρούπολη ως τη Σούδα και συγχρόνως γίνεται «μαγνήτης» πιθανών επιθέσεων σύμφωνα με δηλώσεις των ρωσικών επιτελείων, που έχουν τονίσει πως θα στρέψουν τους πυραύλους τους σε κράτη που φιλοξενούν αμερικανικές βάσεις σε περίπτωση που απειληθεί η χώρα τους.

 

Στην περιοχή μας αναφέρουμε το λιμάνι του Βόλου, το στρατόπεδο Γεωργούλα, την 111 πτέρυγα μάχης στη νέα Αγχίαλο, τις υποδομές της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Κανείς μας δεν μπορεί να νιώθει ασφάλεια όταν από την περιοχή μας απογειώνονται πολεμικά ελικόπτερα Apache με προορισμό την Πολωνία, ώστε να συμβάλλουν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

 

Και βέβαια σε όλες αυτές τις πολεμικές συγκρούσεις οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι λαοί οι οποίοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Χιλιάδες οι πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, χιλιάδες οι πνιγμένοι στο γαλανό Αιγαίο.

 

Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές επιδιώκουμε να αναδειχθεί η ανάγκη της Ειρηνικής Συνύπαρξης των λαών, η πάλη του λαού μας ενάντια στους άδικους πολέμους και την εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς. Θέλουμε να αναδειχθεί η δύναμη που έχουν οι λαοί να ζήσουν ειρηνικά με σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ τους και να βαδίσουν το δικό τους δρόμο.

 

Η Πρόεδρος του Εικαστικού Συλλόγου Βόλου κα. Έρρικα Γκούτενσβαγκερ ανέφερε ότι είναι αναγκαίο να συναντηθούμε με όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας, σχετικά με θέματα τέχνης! Γι’ αυτό για πρώτη φορά απευθυνθήκαμε σε όλους, σε σχολεία, σε μαθητές αλλά σε μικρούς και ενήλικες εικαστικούς.

Γιατί οι καλλιτέχνες έχουν το τεκμήριο της ευαισθησίας. Η τέχνη, οι καλλιτέχνες – δημιουργοί έχουν τη δική τους συμβολή στην εγρήγορση-αφύπνιση των συνειδήσεων. Μέσα από τη συγκεκριμένη έκθεση θέλουμε ν΄ αναδειχθεί ο κοινωνικός ρόλος της τέχνης, η ικανότητά της να διεισδύει και να κινητοποιεί το λαό, αλλά και ο ιδιαίτερος ρόλος του καλλιτέχνη που ειδικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες μπορεί και πρέπει να σταθεί στο πλάι του λαού μας!

 

Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 29/3 έως και την Παρασκευή 5/4

Ώρες επίσκεψης Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00–21.00 & Σάββατο 10.00 – 16.00

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αχ. Μπέος: Ο Δήμος Βόλου θα βάλει κάμερες και όλα θα είναι έτοιμα για τον τελικό Κυπέλλου

Θέμα έχει προκύψει για την έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, με την ΕΠΟ αρχικά…

30 Μαρτίου 2024

Abby και Brittany Hensel: Mία από τις πιο διάσημες σιαμαίες αδελφές των ΗΠΑ είναι πλέον παντρεμένη

Μακριά πλέον από τα φώτα της διασημότητας ζουν πλέον την καθημερινότητά τους οι σιαμαίες δίδυμες…

30 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση για την ΕΙΡΗΝΗ στην παραλία του Βόλου

Μια σπουδαία εκδήλωση για την ΕΙΡΗΝΗ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου, στις 12 το…

30 Μαρτίου 2024

Ακατάπαυστες εργασίες αποκατάστασης/ασφαλτόστρωσης στον Πλατανιά

  Εντατικές εργασίες υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου στον Πλατανιά που δέχθηκε το μεγαλύτερο…

30 Μαρτίου 2024

Εκδήλωση με θέμα: «ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ»

Κάθε Μάρτιο οι Εταιρείες Alzheimer της Ελλάδος, τιμούν και αφιερώνουν συμβολικά την Ημέρα Φροντιστή, στους…

30 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Νομιμοποιεί τη χρήση κάνναβης – Τι θα επιτρέπεται και τι όχι

Εμβληματικό -και αμφιλεγόμενο- πρόγραμμα του συνασπισμού του Όλαφ Σολτς, η μερική νομιμοποιήση της κάνναβης για…

30 Μαρτίου 2024