Τοπικά

Με επιτυχία η απεργιακή κινητοποίηση στη Ζαγορά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση στη Ζαγορά Πηλίου που από κοινού διοργάνωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς Γιάνης Κορδάτος, ο πολιτιστικός σύλλογος Πουρίου, η Ένωση γυναικών Ζαγοράς και μαθητές από το Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαγοράς.
Η Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Αγίας Κυριακής Ζαγοράς ενώ ακολούθησε πορεία. Την κεντρική ομιλία πραγματοποιησε ο Θοδωρής Γεωργαδάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς. Χαιρετισμούς πραγματοποίησαν: ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Ζαγοράς Μουρεσίου κ Ιωάννης Μούτος, ο οποίος ανέγνωσε την απόφαση συμμετοχής και στήριξης της κινητοποίησης εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Στέλιος Παπούλιας πρόεδρος του 15μελούς μαθητών του Λυκείου Ζαγοράς, ο Παναγιώτης Κούτνας εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πουρίου, η Ελένη Γεωργούδη μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού συλλόγου Ζαγοράς και η Ελένη Γεωργαλά μέλος του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς.
Στην ομιλία του Θοδωρής Γεωργαδάκης, τόνισε ότι «Όλες αυτές τις μέρες δεκάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, όλος ο λαός, βράζουμε από θλίψη και οργή. Αυτές οι πρωτόγνωρες διαδηλώσεις δεν ήρθαν από το πουθενά. Δεν ήταν – απλά και μόνο – κάτι «αυθόρμητο», ούτε μπορεί να εξηγηθεί μόνο με τη νεαρή ηλικία των θυμάτων στα Τέμπη, που οπωσδήποτε μας γεμίζει οργή. Από άκρη σε άκρη σε ολόκληρη την Ελλάδα πραγματοποιούνται αγωνιστικές διαδηλώσεις. Οι μαθητές μας έφτιαξαν συνθήματα με τις τσάντες στο προαύλιο του σχολείου τους! Οι συνάδελφοι μας αγρότες από τις πρώτες μέρες τοποθέτησαν τα τρακτέρ τους πάνω στις ματωμένες ράγες!» ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου: Για το σύστημα οι ζωές μας αντιμετωπίζονται διαχρονικά ως κόστος. Το ίδιο συμβαίνει παντού: Οι υποδομές στην περιοχή μας είναι ανύπαρκτες. Το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έχει απομείνει με έναν γιατρό. Οι τραυματισμένοι μεταφέρονται πάνω σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων γιατί δεν υπάρχουν οδηγοί ασθενοφόρων. Αντιπλημμυρικά προστασία δεν υπάρχει. 5 χρόνια κλείσαμε από τις τελευταίες πλημμύρες του 2018 στην περιοχή μας . Η επίσημη πολιτεία, οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων ετών, η περιφέρεια, ο Δήμος, αναλώνονται σε μπαζώματα των δρόμων δίχως πραγματική προστασία για τις κατοικίες μας ενώ τα λιγοστά έργα, πραγματοποιούνται κάτω από την πίεση του αγώνα μας και αυτά με το σταγονόμετρο και με ρυθμούς χελώνας. Η αντιπλημμυρική θωράκιση, για τα σπίτια μας, τα χωράφια μας, είναι ανύπαρκτη. Οι υποδομές στην αγροτική οδοποιία, στην άρδευση και ύδρευση κατεστραμμένες και απαρχαιωμένες, Δεν πάει άλλο οι ανάγκες μας να αντιμετωπίζονται ως κόστος, η ανθρώπινη ζωή να κοστολογείται!
Γι αυτό ήταν ένα έγκλημα προδιαγεγραμμένο. Γιατί οι ζωές μας έχουν πραγματική αξία. Δεν κοστολογούνται! Αυτές οι κινητοποιήσεις είναι ένα δείγμα της τεράστιας και αστείρευτης δύναμης του αγωνιζόμενου λαού, που μπορεί πραγματικά να «φέρει τα πάνω κάτω».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το