Τοπικά

Με επιτυχία πάνω από 20 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στο Νοσοκομείο Βόλου

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο Νοσοκομείο Βόλου, υπήρξε γόνιμη και δημιουργική συνεργασία μεταξύ του Διοικητή Ντόκου Ιωάννη, του Αναπληρωτή Διοικητή Μπαμπούνη Σταύρου και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας Καραμέτου Ηλία με τον εξαίρετο επιστήμονα ιατρό και άνθρωπο Ηλία Νικολόπουλο ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας με εξειδίκευση στη λαπαροσκοπική χειρουργική που κοσμεί με την παρουσία του το Νοσοκομείο και παρέχει προστιθέμενη αξία στο παραγόμενο έργο.

Εδώ και δέκα μήνες πραγματοποιείται μια πρωτοποριακή παροχή υπηρεσιών υγείας στη Μαιευτική/Γυναικολογική κλινική μετά την πρόσληψη του ιατρού Νικολόπουλου Ηλία και με την συνδρομή του Διευθυντή της Κλινικής Παντελίδη Λάζαρου και όλου του προσωπικού της κλινικής.

Οι γυναικολογικές λαπαροσκοπικές επεμβάσεις που μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν, αφορούν διαγνωστική λαπαροσκόπηση, διατομή σαλπίγγων σε γυναίκες που επιθυμούν διακοπή της γονιμότητας, αφαίρεση: εξωμητρίου κύησης- κύστης ωοθήκης- υδροσαλπίγγων- περιτοναϊκής ενδομητρίωσης- ωοθηκών, λύση συμφύσεων, διάνοιξη σαλπίγγων, λαπαροσκοπική ολική υστερεκτομή +/- μετά των εξαρτημάτων. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία πάνω από 20 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις στην σύγχρονη χειρουργική αίθουσα με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας του Νοσοκομείου.

Πρόσθετα, όπως επισημαίνεται “αναμένουμε την έγκριση απόκτησης υστεροσκοπίου που θα δώσει στην κλινική την δυνατότητα μιας άλλης ελάχιστα επεμβατικής μεθόδου για την διάγνωση και θεραπεία ανωμαλιών της ενδομητρικής κοιλότητας, όπως πολύποδες ενδομητρικούς και ενδοτραχηλικούς, ινομυώματα και ενδομητρικές συμφύσεις.
Τα εξωτερικά ιατρεία λαπαροσκοπικής ιατρικής θα λειτουργούν κάθε Πέμπτη Πέμπτη μεσημέρι και απογευματινά ιατρεία δυο Τετάρτες τον μήνα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το