Τοπικά

Με επισημότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στον Βόλο – Τίμησαν τα θύματα των Τεμπών – photos

Με επισημότητα εορτάστηκε φέτος η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου στον Βόλου.

Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.
Στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία της πόλης.

Εκ μέρους της κυβέρνησης εκπροσώπησε την παρέλαση η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή η οποία δήλωσε ότι “Με το κεφάλι ψηλά παρά την οδύνη στην καρδιά αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία.Αντλούμε δύναμη από το παάδειγμα των επαναστημένων Ελλήνων. Ξέρουμε πολύ καλά ότι περισσότρο από ποτέ πρέπει να πάρουμε επώδυνες αλλά αναγκαίες αποφάσεις. Να κάνουμε σωστές κι επιβεβλημένες ενέργειες σεβόμενοι τις αρχές και τι αξίες του ελληνισμού. Χρόνια πολλά στα νιάτα μας, στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, με σεβασμό στον συνάθρωπο με δύναμη με πίστη, με ελπίδα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το 5ο Γυμνάσιο Βόλου και συγκεκριμένα οι μαθητέςτης σημαίας τίμησαν τα θύματα των Τεμπών φορώντας μαύρα κορδελάκια. 

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος ανέφερε ότι “200 χρόνια μετά την επανάσταση της εθνικής παλλιγεννεσίας είναι καιρός για να ανασοχασμό. Το έθνος των Ελλήνων πρέπει να δώσει ξανά το θετικό παράδειμα που έδωσε τότε σε όλο τον κόσμο. Με βάσει τις αρχές τις αυτοθυσίας για την πατίδ της εργατικότητας, της εντιμότηταςκαι της ηθικής να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα και να καταπλήξουμε τους λαούς της Ευρώπης”.

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θανάσης Λιούπης δήλωσε “Διπλή γιορτή σήμερα. Οι ήρες πρόγονοί μας με δύναμη και πίστη, με ομοθυμία και ομοψυχία κατάφεραν να επιτύχουν αυτόν τον σκοπό. Αυτό είναι και το μήνυμα για όλους εμάς με ενότητα ομοθυμία κι ομοψυχία να φροντίζουμε να μην συμβαίνουν πράγμτα που μας πληγώνουν ή να μπορούμε να τα διορθώνουμε γρήγορα”.

Ο ανώτατος Διοικητής Φρουράς Ταξίαρχος Γεώργιος Σταμνάς δήλωσε ότι “Σήμερα είχαμ τη χαρά να δούμε τρία επίλεκτα τμήματα των ενόπων δυνάμεων, της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών της 1ης ΤΑΞΑΣ και τη 111ΠΜ με σθένος με ηθικό και φρόνιμα, τιμώντας έτσι τους αγωνιστές του 1821, οι οποίοι έπεσαν για την ελευθερία”.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε ΄οτι “Μέρα που γιορτάζει η ελληνική Ορθοδοξία, χρόνια πολλά Ελλάδα χρόνια πολλά Έλληνες. Από την άλλη μέρα της εθνικής παλλιγεννεσίας από αρχή ενός κράτους δικαίους κι αρχών. Εύχομαι άλλο κακό να μη μας βρει μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη. Εύχομαι αυτά τα παιδιά που παρήλασαν να σφυρηλατήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης με εμάς τους ενηλίκους και πραγματικά νανιώθουν πως ζούνε σε ένα κράτος που οφείλουν να εμπιστεύονται”.

Η τ. υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη εξέφρασε τα συγχαρητήριά της για την διεξαγωγή της παρέλασης όπως και οι προλαλίσαντες κι όπως είπε “Σήμερα είναι διπλή γιορτή. Ζητούμε και προσευχόμαστε από την Παναγία να σκέπει την πατριδα και να προστατεύει όλους του Έλληνες πολίτες. Τιμούμε τους αγώνες των προγόνων μας που αποτίναξαν τα 400 χρόνια σκλαβιάς και μας έδωσαν την ελευθερία μας κι έχουμε ως μοναική οφειλή στους αγώνες των πογόνω μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας μια Ελλάδα ελεύθερη”.

Δείτε photos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το