Ελλάδα

Με εντολή Βούτση ο Δανέλλης στην Επιτροπή για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο διαγραφείς από το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, ανεξάρτητος βουλευτής πλέον, θα συμμετάσχει στην Επιτροπή της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών με απόφαση του προέδρου της βουλής.
Η απόφαση του κ. Βούτση αιφνιδιάζει την Διάσκεψη των Προέδρων που συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο ανασύνθεσης της επιτροπής Εξωτερικών λόγω της διάλυσης της ΚΟ του Ποταμιού και της αύξησης των ανεξάρτητων βουλευτών.

Παράλληλα, και με δεδομένο ότι η επιτροπή έχει συνολικά 55 μέλη εκ των οποίων τα 27 ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ η προσθήκη Δανέλλη «κατοχυρώνει» την πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ για την Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Δημήτρης Καμμένος και Στάθης Παναγούλης έστειλαν επιστολή στον Νίκο Βούτση, στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν πως ο Σπύρος Δανέλλης θα είναι στην Επιτροπή που θα επεξεργαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Οι δύο βουλευτές τον προειδοποίησαν να μην προχωρήσει σε αυθαίρετες αποφάσεις για την εκπροσώπηση των ανεξάρτητων βουλευτών σε αυτή.
Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Καμμένος, μετά τη διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού κατόπιν της οποίας όλοι οι βουλευτές του θεωρούνται ανεξάρτητοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στους 15, οι ανεξάρτητοι βουλευτές δικαιούνται βάσει ποσόστωσης να προσθέσουν άλλα 2 άτομα – εκτός από τον ίδιο – ως μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Πηγή: iefimerida

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το