Ελλάδα

Με εντάσεις ολοκληρώθηκε η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

newego_LARGE_t_1101_54603952

Ολοκληρώθηκε γύρω στις 18.30 η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ξεκίνησε στις 12.00 το μεσημέρι. Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών καθώς εξέρχονταν του Μεγάρου Μαξίμου αποτύπωναν τις σημαντικές διαφωνίες που προέκυψαν κυρίως στο ασφαλιστικό. Εντός ολίγου αναμένεται το ανακοινωθέν με τα όποια σημεία σύγκλισης στα ακανθώδη θέματα όχι μόνο του ασφαλιστικού, αλλά και του προσφυγικού.

Για «πολύ γόνιμο διάλογο σε σχέση με το μεταναστευτικό, το ασφαλιστικό και την συνταγματική μεταρρύθμιση», έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, μετά την μαραθώνια σύσκεψη.

«Αποφασίσαμε την αλλαγή από αυτή την βουλή του εκλογικού νόμου προς το αναλογικότερο-με τη διαφωνία της ΝΔ» δήλωσε ο Π. Καμμένος, επισημαίνοντας την διαφορετική στάση που κράτησαν στο ασφαλιστικό, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα δυο κόμματα ότι «στηρίζουν τις πολιτικές που οδήγησαν σε αδιέξοδο και διέλυσαν τα ασφαλιστικά ταμεία».

«Στη σημερινή συνάντηση προσήλθαμε με θεσμική συνέπεια και με σοβαρές επιφυλάξεις για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. Ήρθαμε για να ακούσουμε», δήλωσε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο Γ. Πλακιωτάκης είπε ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τα αδιέξοδα της δικής της πολιτικής που δημιούργησε, όπως είπε, σε βάρος των πολιτών και της οικονομίας.

«Αναζητά σωσίβιο σωτηρίας. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι η Βουλή είναι ο μοναδικός χώρος που συζητούνται όλα.

Για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ανέφερε ότι δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας ενώ για το προσφυγικό καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Επίσης διέψευσε ότι μίλησε με κάποιον από τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ, δηλώνοντας ότι είχε συνομιλία μόνο με τους συνεργάτες του όπως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι το ασφαλιστικό δεν συζητήθηκε επί της ουσίας, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσουν μείωση των συντάξεων, τόνισε.

«Πρότεινα στον Τσίπρα οικουμενική κυβέρνηση, θεωρώντας ότι η χώρα πρέπει να περάσει στην λογική των συμμαχικών κυβερνήσεων. Αν δεν το καταλάβει αυτό ο Τσίπρας ”κακό του κεφαλιού του”» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι ζήτησε τη σημερινή σύσκεψη σε μια «πονηρή» απόπειρα να τα δώσει όλα στους εταίρους στο θέμα του προσφυγικού, ώστε να πετύχει χαλάρωση στο ασφαλιστικό.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το