Ελλάδα

Με εντάσεις αναμένεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής

diki
Στις 11 το πρωί, εν μέσω νέων αντιφασιστικών συγκεντρώσεων, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής, εν μέσω εντάσεων και νέων αιτημάτων για μεταφορά έδρας, δεδομένου ότι την Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές.
Σήμερα το δικαστήριο αναμένεται να εξετάσει μια σειρά αιτημάτων από την πλευρά των κατηγορουμένων για ανάκληση των περιοριστικών όρων που τους είχαν επιβληθεί μετά τις απολογίες τους, στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας. Τα αιτήματα είχαν υποβληθεί κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και αναμένεται να προκαλέσουν εντάσεις.
Αίτημα εκ νέου προς την έδρα της δικαστικής αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού, για μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής σε αίθουσα του εφετείου Αθηνών, αναμένεται να υποβάλει εκ νέου σήμερα, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Από Δευτέρα ξεκινούν οι Πανελλαδικές και οι ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών και σύμφωνα με τον δήμο Κορυδαλλού, λόγω των μέτρων ασφαλείας αλλά και των διαδηλώσεων στην περιοχή, σε αρκετά σχολικά συγκροτήματα που συνορεύουν με τις φυλακές καθίσταται ανέφικτη η προσέγγιση σε αυτά, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών.

Κανονικά λειτουργούν σήμερα τα σχολεία στον δήμο, ενώ κλειστά είναι τα δημοτικά και νηπιαγωγεία που είναι δίπλα στις φυλακές. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έχει ζητήσει να χρησιμοποιηθεί ως εξεταστικό κέντρο στις Πανελλαδικές το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού εφόσον η δίκη συνεχιστεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών. Ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία πρόβλεψη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.

Στις 10:30, έχει προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση στη διασταύρωση της λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη με την οδό Σολωμού, από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Σημειώνεται ότι οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, οι εκπρόσωποι της αντιπεριφέρειας Πειραιά, του δήμου Κορυδαλλού και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών με πρόσφατη επιστολή τους είχαν απευθύνει κάλεσμα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, να ορίσει άμεσα δικαστική αίθουσα στο εφετείο Αθηνών, λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθητών που αρχίζουν στα σχολεία της περιοχής.

Έως σήμερα το υπ. Δικαιοσύνης δεν έχει δώσει κάποια επίσημη απάντηση. Πάντως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Κορυδαλλού, έχει δεσμευθεί ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμη μία νέα αίθουσα δικαστηρίου που θα φιλοξενήσει τη δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι στο μεσοδιάστημα αυτό, θα υπάρξουν προσπάθειες ώστε η δίκη να συνεχιστεί στο Εφετείο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το