Τοπικά

Με έναν επικουρικό γιατρό η Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου 

Με έναν επικουρικό οφθαλμίατρο λειτουργεί αυτή την περίοδο η Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς η μόνιμη οφθαλμίατρος έχει λάβει άδεια. Βέβαια το ιατρικό προσωπικό της συγκεκριμένης κλινικής ποσοτικά δεν επαρκεί έτσι και αλλιώς για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός Νομού με 200.000 κατοίκους.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Παύλος Μαλινδρέτος, επισήμανε πως «η Οφθαλμολογική Κλινική έχει μείνει με έναν επικουρικό γιατρό, καθώς η μόνιμη έχει λάβει άδεια που δικαιούται. Επίσης, μια θέση για μόνιμο γιατρό βρίσκεται υπό κρίση εδώ και πολύ καιρό με διάφορα προβλήματα που προκύπτουν και τη διαδικασία να επαναλαμβάνεται. Δεν μιλάμε για πολυτέλεια το να έρθει ακόμη ένας οφθαλμίατρος. Η συγκεκριμένη Κλινική παλιότερα είχε πολύ περισσότερους γιατρούς και νοσηλεύονταν κανονικά περιστατικά. Τώρα με τους ελάχιστους γιατρούς που έχει, προφανώς νοσηλεύονται τα κατ’ εξαίρεση περιστατικά. Λόγω της σημερινής κατάστασης, όπου υπάρχει μόνο ένας γιατρός σε δράση, δεν μπορούν να καλυφθούν και όλες οι βάρδιες τον μήνα. Έτσι οι πολίτες αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Λάρισα για να εξυπηρετηθούν. Δηλαδή οι φορολογούμενοι στη Μαγνησία δεν πληρώνουν τους φόρους τους για να δικαιούνται ιατρική φροντίδα και στην ειδικότητα της Οφθαλμολογικής; Και είναι περισσότερο συμφέρον στο κράτος να γίνονται συνεχώς οι διακομιδές στη Λάρισα;».

Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η αντίδραση των νοσοκομειακών γιατρών για το γεγονός πως δεν εγκρίθηκε η θέση Παιδοχειρουργού στο Νοσοκομείο, όπως είχε ζητηθεί.
Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες το υπουργείο Υγείας ενέκρινε 14 θέσεις μόνιμων γιατρών για το Νοσοκομείο Βόλου από 16 που είχαν ζητηθεί.
«Δυστυχώς μέσα στις δύο θέσεις που δεν ενέκρινε το υπουργείο Υγείας, είναι και η θέση του παιδοχειρουργού, την οποία είχαμε ζητήσει γιατί τη θεωρούμε αναγκαία, καθώς στη Μαγνησία υπάρχουν 30.000 και πλέον παιδιά και έφηβοι. Μας λείπουν κρίσιμες ειδικότητες. Η παλιότερη γενιά χειρουργούσε και παιδιά. Όσο όμως προχωρεί η επιστήμη, προχωρεί και η εξειδίκευση. Η παιδοχειρουργική είναι ξεχωριστή ειδικότητα και αντιμετωπίζονται πολύ καλύτερα κάποιες ασθένειες. Και γι’ αυτό είχαμε προτείνει στις 16 μόνιμες θέσεις να εγκριθεί και αυτή η ειδικότητα. Ποιος θα έχει τη γενική ευθύνη, αν ένα παιδί κινδυνεύσει; Πλέον για να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο έκτακτο περιστατικό, θα πρέπει να διακομιστεί στη Λάρισα. Το υπουργείο Υγείας άφησε ξεκρέμαστο στην ειδικότητα αυτή έναν ολόκληρο Νομό. Είτε λοιπόν θα πρέπει οι γενικοί γιατροί να εκπαιδεύονται περισσότερο και στα θέματα της παιδοχειρουργικής είτε το υπουργείο δεν θα πρέπει να κόβει θέσεις αυτής της ειδικότητας, όταν τις ζητάμε. Δεν είναι σωστό να κόβονται θέσεις σε ένα από τα πιο αδικημένα Νοσοκομεία της χώρας από την άποψη της επάνδρωσης σε ιατρικό προσωπικό».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το