Τοπικά

Με ένα βιβλίο συντροφιά για τους μαθητές – Δράσεις του 30ου Δημοτικού Βόλου για τα οφέλη της ανάγνωσης

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Την καθιέρωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.
Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.
Οι εκπαιδευτικοί του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με διάφορες δράσεις τους, εντάσσουν την παιδική λογοτεχνία στις παιδαγωγικές δραστηριότητες, ολόκληρο το σχολικό έτος και με συστηματικό τρόπο να εργάζονται στην πρόκληση συγκίνησης που είναι το πρωταρχικό γνώρισμα της λειτουργίας της τέχνης του λόγου.

«Δυστυχώς, η πανδημία δεν επέτρεψε τις διά ζώσης επισκέψεις σε βιβλιοθήκες και χώρους πολιτισμού, αλλά αξιοποιήθηκαν οι σύγχρονες τεχνολογίες με βιωματικές παρουσιάσεις και λογοτεχνικές συναντήσεις από τα πολλά δρώμενα στην περιοχή μας δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές μας να βιώσουν ποικίλα συναισθήματα, τα οποία μετατρέπονται από τον δημιουργό σε αισθητικό έργο» τόνισε ο διευθυντής του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Πασχάλης Δήμου.
Το 30ό Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπως ο ίδιος σημείωσε, θεωρεί πολύ σημαντικό τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου και κάθε χρόνο πραγματοποιεί σειρά δράσεων είτε στον χώρο του είτε με άλλους φορείς σε όλη την πόλη.

Φέτος, λοιπόν, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου να συμμετάσχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου 2021. «Με την άμεση συνεργασία του Συλλόγου Διδασκόντων, της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κ. Φακίδου και του υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων/Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Αντωνίου προχώρησε στην παρουσίαση συγγραφέων και εικονογράφων της περιοχής μας από τον χώρο του παιδικού βιβλίου» επισήμανε ο ίδιος.


«Άλλωστε ο εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον για το βιβλίο με διάφορες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά για την προστασία από τον κορωνοϊό COVID-19» ανέφερε και κατέληξε λέγοντας: «Δεύτερη χρονιά χωρίς διά ζώσης δράση, αλλά τα παιδιά του 30ού Δημοτικού Σχολείου Βόλου συντροφιά με τα αγαπημένα τους παιδικά βιβλία παρακολούθησαν και συμμετείχαν γιορτάζοντας έστω κι έτσι, παίρνοντας το μήνυμα πως «διαβάζοντας ένα βιβλίο γίνομαι καλύτερος…».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το