Τοπικά

Με ένα γιατρό λιγότερο η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου 

Με έναν νεφρολόγο λιγότερο λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Βόλου καθώς η επικουρικός γιατρός που εργαζόταν αποχώρησε και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε άλλο Νοσοκομείο της Θεσσαλίας. Την ίδια στιγμή βέβαια οι ανάγκες των νεφροπαθών για άμεση εξυπηρέτηση παραμένουν στο «κόκκινο».
Ο πρόεδρος του συλλόγου Νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος τόνισε πως «εδώ και δεκαπέντε ημέρες η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού έχει μείνει με τρεις νεφρολόγους από τέσσερις που είχε, γιατί η επικουρικός γιατρός αποχώρησε με την προοπτική να εργαστεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Πλέον η Μονάδα διαθέτει δύο μόνιμους νεφρολόγους και έναν επικουρικό, καθώς και μία γενική γιατρό. Όλοι κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερους, γιατί αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται 105 αιμοκαθαρούμενοι, 18-20 στην περιτοναϊκή και 45-50 άτομα που έχουν μεταμοσχευτεί και χρειάζονται μια ευρύτερη στήριξη. Επίσης υπάρχουν και οι χρονίως πάσχοντες στο τρίτο, τέταρτο στάδιο. Όλοι αυτοί εξυπηρετούνται από δύο επιμελητής και έναν επικουρικό γιατρό».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως έχουμε τη διαβεβαίωση της διοίκησης του Νοσοκομείου ότι θα έρθει άμεσα ένας νεφρολόγος γιατρός. «Ο διοικητής μας είπε ότι θα κάνει το παν για να έρθει ένας μόνιμος γιατρός. Πάντως στο Νοσοκομείο Καρδίτσας προκηρύσσουν συνεχώς τη θέση του επικουρικού γιατρού και δεν πάει κανένας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών και νεφρολόγος κ. Παύλος Μαλινδρέτος τόνισε πως «η Μονάδα χρειάζεται την πρόσληψη ακόμη ενός τουλάχιστον νεφρολόγου. Το ζήτημα είναι πως και η προκήρυξη να γίνει άμεσα από το νοσοκομείο, το ζήτημα είναι πως δεν είναι εύκολο να βρεθούν ενδιαφερόμενοι νεφρολόγοι για να έρθουν να εργαστούν για τρία χρόνια ως επικουρικοί. Και η αιτία είναι πως η ειδικότητα της νεφρολογίας δεν έχει μεγάλη ζήτηση από τους γιατρούς, αφού μπορούν να εργαστούν μόνο σε οργανωμένες δομές του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα και απαιτεί πολύ διάβασμα και δουλειά».

Παράλληλα ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε και στο θέμα των επιδομάτων, τόσο του διατροφικού όσο και του προνοιακού, που λαμβάνουν οι νεφροπαθείς και τα οποία αναμένονται αυτή την περίοδο.
Ο ίδιος διευκρίνισε πως αυτά τα δύο επιδόματα εντάχθηκαν και χορηγούνται πλέον από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με αποτέλεσμα εντός ημερών να βγάλει μια διευκρινιστική εγκύκλιο που να αναφέρει κάθε πάσο θα καταβάλλονται τα επιδόματα, δηλαδή ανά μήνα ή ανά δύο μήνες.
«Ο κόσμος αναρωτιέται, πότε θα δοθούν τα επιδόματα και αυτό που λέμε είναι πως θα πρέπει να εκδοθούν οι εγκύκλιοι από το υπουργείο και μετά θα γίνει η καταβολή τους. Ασφαλώς και τα χρήματα από τις δόσεις των επιδομάτων δεν χάνονται».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το