Τοπικά

Με ένα χρόνο καθυστέρηση η ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου Σούρπης

Με καθυστέρηση ενός έτους θα ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου Σούρπης, καθώς έγινε δεκτό από τον Δήμο Αλμυρού το σχετικό αίτημα της αναδόχου εταιρείας για τη χορήγηση 12μηνης παράτασης. Οι λόγοι που επικαλέστηκε η εταιρεία «Τεχνική Θεσσαλίας Α.Ε.» είναι οι καιρικές συνθήκες, η αναμονή εδαφολογικής μελέτης, η αναθεώρηση μελέτης και η διακοπή εργασιών. Πλέον το νέο διδακτήριο θα πρέπει να ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου 2021, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του είναι 510.000 ευρώ.

Ο εργολάβος είχε αιτηθεί παράταση μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2021, ενώ ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγ. Χατζηκυριάκος στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, επισήμανε πως «επειδή έχει κατασκευαστεί πλέον του 40% του έργου και οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τη συνέχιση εκτέλεσης των εργασιών, προτείνεται η χορήγηση δωδεκάμηνης παράτασης».
Διευκρινίζεται ότι η παράταση προθεσμίας θα εγκριθεί με αναθεώρηση επειδή δεν ευθύνεται ο ανάδοχος για την καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου.

Να αναφερθεί ότι από το 2018 όταν και άρχισε η κατασκευή του έργου, είχαν παρουσιαστεί προβλήματα, καθώς οι εργασίες είχαν σταματήσει, διότι βρέθηκε βραχώδες έδαφος. Παράλληλα υπήρχαν συνεχείς επιστολές της αναδόχου εταιρείας, προκειμένου λόγω του βράχου, ο οποίος κατά τον ανάδοχο είναι «γρανιτικός κροκαλοπαγής», να μην κατασκευαστεί το υπόγειο γιατί υπάρχουν πιθανότητες να δημιουργηθούν βλάβες στο υπάρχον κτίριο του 4ου Νηπιαγωγείου. Μάλιστα κατέθεσε και τεχνική έκθεση από τον πολιτικό μηχανικό Νικ. Χατζηνικολάου. Η διευθύνουσα Υπηρεσία του Δήμου Αλμυρού με έγγραφό της ζήτησε από τον ανάδοχο τη συνέχιση των εκσκαφών παρουσία αρμόδιας επιτροπής σε όλη την επιφάνεια της προσθήκης, προκειμένου να διαπιστωθεί η έκταση του βράχου. Πράγματι η Επιτροπή διαπίστωσε στις 27-8-2018, ότι σε όλη την επιφάνεια του σκάμματος εκτείνεται το βραχώδες έδαφος σε βάθος που ποικίλει από 0,80-1,30 μέτρα. Επίσης κατά την εκσκαφή αποκαλύφθηκε η θεμελίωση του υπάρχοντος ισογείου κτιρίου.

Πηγή φωτό: almyros.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το