Τοπικά

Με έκπτωση μόλις 3% η επέκταση του Βιολογικού στον Βόλο

Το πρώτο μεγάλο έργο με έκπτωση που δεν ξεπερνά το 3% δημοπρατείται από τη ΔΕΥΑΜΒ. Λόγω της εξειδίκευσης, συνέπραξαν εταιρείες με ειδικό πτυχίο στους βιολογικούς, πτυχίο το οποίο δεν διαθέτει καμία εταιρεία στον Βόλο και η έκπτωση που δόθηκε για τα 12,6 εκατομμύρια ευρώ της μεγάλης επέκτασης του βιολογικού ώστε να γίνει η υποδοχή των λυμάτων της Αγριάς και της Αγχιάλου, ήταν ασήμαντη.
Το έργο θα αναλάβει η Κοινοπραξία Μεσόγειος Α.Ε που σύμφωνα με την έκθεσή της, η τροφοδότηση της νέας γραμμής επεξεργασίας, θα γίνεται από ένα αντλιοστάσιο με τρεις υποβρύχιες αντλίες ξηράς εγκατάστασης ελεγχόμενες από inverter, δυναμικότητας 478,1 m 3 /h.

Ο καταθλιπτικός αγωγός θα οδηγείται σε λεπτοεσχάρωση και ο βιολογικός αντιδραστήρας θα αποτελείται από την υφιστάμενη δεξαμενή και από μία νέα δεξαμενή, που θα κατασκευαστεί παραπλεύρως και θα έχει συνολικό ενεργό όγκο 6.250 m 3.
Θα κατασκευαστούν έξι δεξαμενές μεμβρανών.
Στο αντλιοστάσιο διάθεσης αντικαθίστανται οι υφιστάμενες αντλίες με νέες ξηράς εγκατάστασης δυναμικότητας
1.200m 3 /h εκάστη. Εξάλλου επεκτείνεται ο υφιστάμενος αγωγός υπερχείλισης, ώστε να εκβάλει στη θάλασσα.
Από τις δεξαμενές μεμβρανών, η ανακυκλοφορούσα ιλύς θα οδηγείται σε δεξαμενή αποξυγόνωσης ενεργού όγκου 304 m 3 και στη συνέχεια με βαρύτητα θα οδηγείται στην είσοδο του βιολογικού αντιδραστήρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το