Οικονομία

Με ειδική σήμανση τα προϊόντα του «καλαθιού του νοικοκυριού» – Θα αλλάζουν κάθε Πέμπτη

Με την υπερψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για το «καλάθι του νοικοκυριού» χθες το βράδυ από τη Βουλή ξεκινά πλέον ο αντίστροφος χρόνος για την ενεργοποίηση του μέτρου.

Ήδη ασφαλείς πληροφορίες του newmoney αναφέρουν πως είναι έτοιμη η υπουργική απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες ώστε να τεθεί σε ισχύ άμεσα μετά τη δημοσιοποίηση της ρύθμισης στο ΦΕΚ. Κάτι που αναμένεται να γίνει ως την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο το «καλάθι του νοικοκυριού» να κάνει την εμφάνιση του την προσεχή Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι κατηγορίες των προϊόντων που αναγράφονται στην υπουργική απόφαση είναι αυτές που δημοσιοποιήθηκαν εξαρχής με μόνη διαφορά ότι νερό και αναψυκτικά τελικά αφαιρούνται και στη θέση τους θα μπουν το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα όσπρια.

Για κάποιο διάστημα το μίγμα των προϊόντων που θα απαρτίζουν το «καλάθι του νοικοκυριού» θα έχει ισχύ μίας εβδομάδας. Κάτι που κρίθηκε απαραίτητο ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πανικού και υπεραποθεματοποίησης από μέρους των καταναλωτών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στην εφοδιαστική αλυσίδα και τελικά να υπονομεύσουν το ίδιο το μέτρο. Πρόθεση, ωστόσο, του υπ. Ανάπτυξης είναι η ισχύς να επεκταθεί σταδιακά στις 15 μέρες.

Επομένως προς το παρόν κάθε Τετάρτη θα εκδίδεται νέα υπουργική απόφαση όπου θα καθορίζονται εκ νέου οι κατηγορίες των προϊόντων ώστε οι αλυσίδες, επιλέγοντας ένα προϊόν ανά κατηγορία, να ανανεώνουν κάθε Πέμπτη το «καλάθι του νοικοκυριού». Κάθε προϊόν με βάση τη νομοθετική ρύθμιση πρέπει να διαθέτει «προσιτή τιμή, ιδίως συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα ίδιας κατηγορίας».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το