Τοπικά

Με δυο τρακτέρ οι αγρότες στο μπλόκο Αερινού – Απέκλεισαν συμβολικά για μια ώρα την ΠΑΘΕ

Σε συμβολικό αποκλεισμό της ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου Αερινού προχώρησαν χθες το απόγευμα από τις 4 έως τις 5.15 οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο που έχει στηθεί από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Νωρίτερα, στις 3.30μ.μ. στο σημείο συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι επαγγελματιών και φορέων, οι οποίοι δήλωσαν τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών. Μπλόκο στήθηκε χθες το μεσημέρι στην ΠΑΘΕ και στον κόμβο της Γλύφας, στα όρια Μαγνησίας- Φθιώτιδας, ενώ σήμερα αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για τη διοργάνωση του παμμαγνησιώτικου συλλαλητηρίου αύριο Πέμπτη στον Βόλο, η οποία θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή.
Στο μπλόκο Αερινού χθες γύρω στις 3.30μ.μ. συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών και στη συνέχεια ανέβηκαν με δυο τρακτέρ στην ΠΑΘΕ και προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό από τις 4μ.μ. έως τις 5μ.μ. του ρεύματος κυκλοφορίας προς Αθήνα.
Να αναφερθεί ότι η Αστυνομία καθ’ όλη τη διάρκεια του αποκλεισμού εξέτρεπε την κυκλοφορία των οχημάτων από τον κόμβο Αερινού μέχρι και τον κόμβο Μικροθηβών.
Όπως ανέφερε ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκ. Αγγελής «συνολικά συγκεντρώθηκαν 50 περίπου άτομα, τα οποία έδωσαν δυναμικό αγωνιστικό μήνυμα για συνέχιση των κινητοποιήσεων. Περιμένουμε την απόφαση των συναδέλφων από το ανατολικό Πήλιο ώστε να οριστικοποιήσουμε τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου αύριο στον Βόλο. Σχετικές εξελίξεις θα υπάρξουν σήμερα, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή» προσέθεσε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο αγροτοσυνδικαλιστής του Αγροτικού Συλλόγου Αλμυρού-Σούρπης Στ. Γλιάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στήριξη του αγώνα από εκπροσώπους Συλλόγων και φορέων. Ο ίδιος τόνισε πως «το μπλόκο στο Αερινό καθημερινά ενισχύεται», ενώ σήμερα ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού-Σούρπης προγραμματίζει περιοδεία στα χωριά της περιοχής προκειμένου να κάνει ενημέρωση και να ζητήσει τη συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις.

Μπλόκο στον κόμβο Γλύφας
Όπως προαναφέρθηκε, μπλόκο στην ΠΑΘΕ στήθηκε χθες το απόγευμα στις 4.10 από αγρότες της Φθιώτιδας με δυο τρακτέρ, στα σύνορα με τον Νομό Μαγνησίας και συγκεκριμένα στον κόμβο της Γλύφας. Οι συγκεντρωμένοι σύμφωνα με την Αστυνομία ήταν περίπου 60 άτομα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων προς τη Θεσσαλονίκη εκτρέπονταν μέσω των Αγίων Θεοδώρων. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 5μ.μ.

Στον Πλατύκαμπο
Στο μεταξύ, το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση της κλιμάκωσης του αγώνα έγινε χθες το μεσημέρι από τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας. Όπως είχαν προαναγγείλει, έκλεισαν με τρακτέρ τον κόμβο του Πλατυκάμπου, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.
Να αναφερθεί ότι αποκλεισμός ξεκίνησε στις τέσσερις το μεσημέρι και διήρκεσε έως τις έξι το απόγευμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το